Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Copilul Anei Maria Stancu rămâne deocamdată alături de mama sa

Thursday, 18 August 2016, 12:08 Sursă: REALITATEA TV

 "Copilul a refuzat", a spus Ana Maria Stancu, după negocierile purtate cu executorul judecătoresc şi cu tatăl copilului, Amedeo Mihai Szel, care a venit din Portugalia pentru a participa.

Oficiali din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 au precizat că băiatul va intra într-un program de consiliere, timp în care va locui însă în continuare cu mama sa.

"Copilul nu a avut voie să vorbească cu tatăl, a fost influenţat negativ. Sunt instituţii în Portugalia care au considerat că tatăl trebuie să stea cu copilul. Sunt pregătit să-l cresc, copilul are toate condiţiile acolo. Este o decizie care spunea că mama are dreptul să părăsească Portugalia şi, în această situaţie, copilul rămâne în îngrijirea tatălui care îndeplineşte toate condiţiile necesare să se ocupe de educaţia copilului. Nu am lovit-o niciodată. Sunt martori în România care vă pot spune ce fel de persoană era ea", a declarat Amedeo Mihai Szel, tatăl copilului, conform Mediafax.

 Anamaria Stancu a fost sprijinită de Ana Nedelcu, care a trecut printr-un caz asemănător după ce a fost acuzată de autorităţile canadiene că şi-a răpit copilul.

"Ca mamă, să aibă curaj, să aibă curaj în copilul ei că va spune ceea ce vrea şi că dorinţa lui va fi respectată. Dacă copilul refuză să plece, trebuie respectat. Dacă copilul vrea să plece cu tatăl, trebuie respectat", a declarat Ana Nedelcu.

Judecătorii au decis, la începutul lunii august, să repună pe rol procesul în care Anamaria Stancu vrea să obţină custodia minorului, după ce a fost acuzată în Portugalia că şi-a răpit copilul pentru a îl aduce în România, românca susţinând că a recurs la acest gest pentru a scăpa de abuzurile tatălui. Noul termen a fost stabilit la 05 octombrie 2016.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL