Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Stela Popescu, înmormântată la cimitirul Cernica. Sute de oameni au venit să îşi ia rămas bun

Sunday, 26 November 2017, 08:45 Sursă: REALITATEA.NET

A primit aplauze 4 decenii la rind și, asa cum ii sta bine unui mare artist, tot în aplauze a părăsit, pentru totdeauna, scena vieții. Stela Popescu a fost condusă astăzi pe ultimul drum, cu onoruri militare. Sute de oameni au venit să-și ia rămas bun de la cea care ne-a facut viata mai frumoasa atunci cind ne-a fost mai greu. Pentru ca romanii au crescut cu Stela Popescu, au ris cu Stela Popescu.. Iar astazi au plins pentru Stela Popescu.

Au fost ultimele aplauze pentru doamna teatrului de revistă. În jurul orei 10, Stela Popescu a plecat pentru totdeauna de acasă, așa cum obișnuia să îi spună locului unde a jucat o mare parte din carieră.

Cortegiul funerar a ajuns la ora 11.00 la Mănăstirea Cernica. În curtea lăcașului, sute de oameni au venit să o vadă pentru ultima oară pe cea care le-a încălzit sufletul în cele mai grele clipe.

A urmat o slujbă oficiată de un sobor impresionant de preoți. I-au stat la căpătâi fiica adoptivă, prietenii și colegii de scenă.

Stela a fost înmormântată cu onoruri militare și se odihnește acum alături de soțul ei, Puiu Maximilian, cel care scria și textele cuplului Stela și Arșinel.

Sicriul cu trupul actriţei Stela Popescu a fost depus, vineri, la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, în aplauzele a sute de oameni care au venit să-şi ia rămas bun de la actriţa care i-a înveselit o viaţă.

Artişti precum Ion Dichiseanu, Felicia Filip sau Aneta Stan au venit, sâmbătă, la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" pentru a-i aduce un omagiu Stelei Popescu.

"Ea este Stela noastră şi va fi steaua din ceruri care, probabil, va lumina cel mai puternic. Dumnezeu să o odihnească în lumină! A fost un om frumos, cu lumină, zâmbind, bucurându-se, făcând surprize şi mai ales făcându-şi profesia atât de frumos, un mare model, model de profesie, model de om, model de generozitate şi de iubire", a spus soprana Felicia Filip. 

Arşinel, despre Stela Popescu: "Aş fi vrut să îi spun să nu plece. Să mă mai suporte câţiva ani"

"Ultima oară a stat lângă mine la premiera filmului "Aniversarea". Comentam, vorbeam, dar nu se vedea. Nu se plângea, era genul de om puternic, nu se plângea niciodată. Dimpotrivă, dacă eu eram abătut, ea venea şi mă impulsiona cu energie şi spunea «Fii vesel, gata! Trecem la treabă?». Ca o ghilotină a căzut vestea. De două zile sunt alt om, nu mai ştiu de mine. Nu-mi imaginez că această fiinţă, stea, după cum avea numele, să se transforme în renume. S-a dus această stea", a declarat actorul Ion Dichiseanu.

"Avea probleme cu adevărat, cu picioarele, cu oboseala, era şi vârsta, de fapt şi de drept. O să română drept cea mai mare actriţă, un cuplu inegalabil, un om extraordinar, o frumoasă şi o completă şi o complexă. Orice rol îi dădeai, ea intra cu o uşurinţă extraordinară în rolul respectiv. Dacă era o dramă, te făcea să plângi fără niciun fel de comentarii. Şi invers. Este inegalabilă", a declarat cântăreaţa de muzică populară Aneta Stan.

Duminică la ora 10:00, sicriul cu trupul neînsufleţit al regretatei actriţe Stela Popescu va pleca de la Teatrul „Constantin Tănase” şi va fi depus, la ora 11:00, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Mănăstirii Cernica. Slujba de înmormântare va avea loc la ora 12:00, a anunţat Patriarhia Română.

Câteva sute de persoane i-au adus vineri un ultim omagiu regretatei Stela Popescu, sicriul cu trupul neînsuflețit al acesteia fiind depus în foaierul Sălii Savoy a Teatrului "Constantin Tănase".

Cei care au venit să o vadă pentru ultima dată pe Stela Popescu au umplut foaierul Teatrului "Constantin Tănase" cu buchete de flori și zeci de coroane. Printre aceștia s-au numărat Alexandru Arșinel, Vasile Muraru, Corina Chiriac, Ștefan Bănică jr., Emilia Popescu, Aurelian Temișan, Monica Davidescu, Manuela Hărăbor, Victor Yila, Laurențiu Damian, Mitică Popescu.

Pe trotuarul din fața teatrului admiratorii regretatei actrițe au format inimi și cruci din lumânări, scrie Agerpres.

Actrița Stela Popescu a murit joi, la vârsta de 81 de ani.

"Stela Popescu a fost actrița Teatrului de Revistă 'Constantin Tănase' în perioada 1963-1969 și a revenit pe faimoasa scenă în 1993, unde a continuat să joace în mii de spectacole (...). Acum se pregătea de turneul din Spania (Valencia) din cadrul Programului Români pentru români din perioada 29 noiembrie — 3 decembrie 2017, cu spectacolul 'E viva revista!' dedicat Zilei Naționale a tuturor românilor — 1 Decembrie", se arată într-un comunicat de presă al Teatrului de Revistă "Constantin Tănase".


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL