La stat, în concediu medical. Cum a fost fentat un fost ministru al Sănătăţii:"Avea palpitații, deh"

Thursday, 09 November 2017, 22:04 Sursă: REALITATEA.NET

Realitatea TV a solicitat în urmă cu o lună companiilor de stat o situaţie legată de numărul de zile de concediu medical şi de odihnă acordate angajaţilor. În urma acestei ştiri, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a amintit că a fost pus la rândul său în faţa unei situaţii asemănătoare. 

"Citind știrea de la realitatea.net mi-am amintit ceva ce merită povestit. A fost odată un medic primar medicină internă și medic specialist gastroenterologie la Spitalul MAI - Spitalul de Urgenţă "Prof. Dr. Dimitrie Gerota". Un medic gradat, deci. Doamna doctor îi fusese recomandată călduros domnului ministru Achimaș de către domnul ministru Tobă. A fost numită consilier și mai apoi Secretar de Stat în Ministerul Sănătății. Nu mult după ce am preluat Ministerul Sănătății, după o primă evaluare, am rugat-o pe doamna doctor să își prezinte demisia, rugând-o să ramână în calitate de consilier în Minister pentru a își continua ce avea de continuat. Doamna doctor mi-a spus că orice poziție în afară de cea de Secretar de Stat este sub demnitatea dânsei, după care mi-a spus că ar vrea să mai rămână pentru X săptămâni pe funcție, ca să nu îi stric aranjamentele. I-am spus că din păcate nu se poate, pentru că noi avem puțină treabă la minister, și timpul este scurt. Ce a urmat mi-a arătat o nouă față a sistemului nostru public. Ce credeți? Doamna doctor a intrat în CONCEDIU MEDICAL. Avea #palpitații, deh. Concediu medical pentru exact X săpămâni, cât își dorea doamna. Actele doveditoare pentru concediul medical veneau, puțin surprinzător, de la Spitalul MAI - Spitalul de Urgenţă "Prof. Dr. Dimitrie Gerota", a scris Vlad Voiculescu pe contul său de Facebook. 

Fostul ministru explică în aceeaşi postare că nimeni nu poate verifica situația reală. "Nici măcar ministrul sănătății. Așa e legea. Inclusiv ca demnitar, dacă “îți bagi” concediu medical, NIMENI nu te poate da afară. Nici măcar Premierul. Cel puțin nu fără riscul celui care îți semnează demiterea din funcție de a fi dat în judecată, cu șanse reale de a pierde procesul. Nu este nici pe departe singura persoană care a procedat așa în timpul scurtei mele șederi la minister, dar despre asta povestim altădată...", a scris Vlad Voiculescu pe contul său de Facebook. 

 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL