Statele Unite, avertizate de ONU! La ce trebuie să renunţe

Tuesday, 27 November 2018, 20:21 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Migranţii de la graniţa cu Mexicul care fug de violenţă sau de persecuţie au dreptul de a solicita azil în Statele Unite, a declarat marţi Organizaţia Naţiunilor Unite într-o nouă încercare de a proteja migranţii de politicile americane dure privind imigraţia, relatează Reuters.

Oficiali ONU au cerut în mod repetat Washingtonului să se asigure că solicitanţii de azil sunt protejaţi, însă preşedintele american Donald Trump a declarat luni că Mexicul ar trebui să trimită migranţii care solicită azil în Statele Unite înapoi în ţările lor de origine.

După ce Donald Trump a semnat la începutul lunii noiembrie un ordin care limitează dreptul de azil, Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a declarat că Statele Unite trebuie să se asigure că oricine fuge de violenţă sau persecuţie poate obţine protecţie 'fără obstacole'.

Purtătorul de cuvânt al UNHCR, Babar Baloch, întrebat în legătură cu faptul că forţele SUA folosesc gaze lacrimogene împotriva migranţilor la graniţa cu Mexicul, a declarat: 'Urmărim aceste informaţii cu îngrijorare şi încercăm să înţelegem ce se întâmplă acolo'.

 

SursaAdaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN