Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Starea de urgență, decretată de Klaus Iohannis, aprobată joi de Parlament. Cum vor vota aleșii

Monday, 16 March 2020, 18:50 Sursă: realitatea.net

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a explicat cum va decurge şedinţa de plen.

„Vom face o procedură: eu cu domnul Titus Corlăţean şi cu secretarii de şedinţă ne vom deplasa la sediul Camerei Deputaţilor, unde vom deschide şedinţa, iar votul se va face printr-un sistem al Camerei Deputaţilor de către fiecare parlamentar", a precizat Marcel Ciolacu, la România Tv, potrivit Agerpres.

Acesta a menţionat că decretul emis de şeful statului poate fi completat de parlamentari.

„Categoric, se fac modificările necesare. (...) În cazul în care vom respinge, dar, din punctul meu de vedere, nu există această posibilitate, atunci se întoarce la preşedinte şi dă un decret de anulare”, a explicat Ciolacu.

Comisiile reunite de sănătate, juridice şi apărare vor face, marţi, 17 martie, raport comun în cazul documentului transmis de preşedinte Parlamentului, iar tot marţi Comisiile de buget şi pentru drepturile omului vor da avize acestuia. 

Starea de urgență pe tot teritoriul României a fost decretată, luni, de președintele Klaus Iohannis.

Anunț istoric de la Cotroceni. Ce cuprinde decretul prezidențial pentru starea de urgență

Președintele a anunțat luni, într-o declarație de presă, că a decretat stare de urgență în România. „Vom trece cu bine prin această grea încercare dacă vom lua măsuri severe. Începând de astăzi se instituie starea de urgență pe întreg teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile”. 

După declarația șefului statului, Administrația Prezidențială a publicat luni decretul semnat de președintele Klaus Iohannis privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

DOCUMENT/Decretul privind instituirea stării de urgență în România, publicat

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL