Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Stare de URGENȚĂ timp de o lună în Cisiordania după creșterea record de infectări COVID-19

Sunday, 05 July 2020, 17:34 Sursă: realitatea.net

 

Creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 a obligat guvernul să impună măsuri de restricţie severe în ultimele zile.

„Autorităţile trebuie să continue să adopte măsurile necesare pentru a face faţă pericolului noului coronavirus, pentru a proteja sănătatea publică şi a garanta securitatea şi stabilitatea”, se arată în decretul prezidenţial publicat de agenţia de ştiri Wafa, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Este pentru a treia oară când preşedintele Abbas promulgă o măsură de acest tip, după ce a adoptat prima oară această măsură în luna martie, după înregistrarea primelor infecţii în Cisiordania.

Starea de urgenţă va dura o lună, până la 5 august, dar va fi prelungită dacă autorităţile consideră că va fi necesar.

Iniţial, impactul COVID-19 în Palestina a fost mai uşor, regiunea a depăşit faza cea mai critică şi a iniţiat un proces de flexibilizare pentru a recupera activitatea economică. Însă relaxarea a dus la o creştere preocupantă a cazurilor şi la o uşoară creştere a numărului de decese, o dinamică ce a atins cifre record.

Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus în Cisiordania a atins un nivel record sâmbătă, înregistrându-se 561 de noi cazuri, scrie Days of Palestine. Situația este în dinamică, creșteri ale îmbolnăvirilor și deceselor raportându-se zilnic. După recordul de cazuri înregistrate sâmbătă, ministrul palestinian al sănătății a anunțat, duminică la prânz, alte 273 de noi cazuri de infectare și alte două decese. 

Focarul de infectare este concentrat în zona oraşului Hebron din sudul Cisiordaniei, unde au fost înregistrate peste 400 dintre noile contaminări, potrivit ministerului palestinian al sănătăţii.

La nivel național, numărul cazurilor active a urcat la 3,597, majoritatea raportate în Hebron - 2,576.

Epidemia de COVID-19 a dus la îmbolnăvirea, până în prezent, a 4.250 de persoane în Cisiordania şi la decesul a 16 persoane, potrivit Days of Palestine.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL