Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Spitalul militar ROL 2 din Constanța, aproape gata

Tuesday, 31 March 2020, 16:48 Sursă: realitatea.net

 

„Marți, 31.03.2020, a ajuns, la Constanța, cel de-al doilea convoi militar cu materialele necesare pentru instalarea taberei de carantinare a SMMIT Constanța, iar lucrările de asamblare și montare a zonei de izolare și triaj (150 paturi), continuă în jurul formațiunii medicale modulare de tratament, pe Stadionul Portul”, a anunțat Grupul de Informare Publică al MApN.

Șirul de camioane a traversat întreg orașul Constanța. Echipajele de poliție au oprit circulația până la intrarea pe stadionul de la Gară, cel care găzduiește tabăra militară.

Acesta este cel de-al doilea transport militar cu materiale pentru zona de izolare și triaj, care va avea 150 de paturi. Soldații din forțele navale și terestre se ocupă de lucrări, iar autoritățile locale - de utilități.

 „Facilitatea medicala principala instalata aici, pe care o puteti vedea in spatele meu, dispune de un numar de 56 de paturi, destinatia acesteia fiind preluarea cazurilor usoare si medii de pacienti infectati cu virusul COVID-19”, explică lt.col. dr. Nicolae Catalin Boca, comandantul Spitalului Militar.

Spitalul militar va funcţiona ca o secţie extinsă de boli infecţioase a Spitalului Județean din Constanţa. Aici au fost detașați zeci de medici militari, care-i vor trata pe pacienții infectați cu coronavirus. Este al doilea spital de campanie din țară, după cel amenajat lângă Capitală.

Primul spitalul militar ROL 2, din Otopeni, a fost declarat operațional la sfârșitul săptămânii trecute.

Formațiunea medicală de tratament ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie ”Ana Aslan” din Otopeni, a fost declarată operațională sâmbătă, 28 martie, în prezența Președintelui României, Klaus Iohannis și a prim-ministrului Ludovic Orban.

După finalizarea procedurilor de acreditare, care vor fi desfășurate de Ministerul Sănătății, Spitalul ROL 2 va funcționa ca secție externă a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC). Facilitatea medicală va asigura asistență medicală specializată pentru pacienții potențial infectați cu virusul SARS-CoV-2, cazurile ușoare și medii.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL