Sondaj CURS. Surpriză uriaşă în cursa pentru Cotroceni

Wednesday, 10 July 2019, 18:13 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Pe locul doi al sondajul CURS, Klaus Iohannis se bucură de un grad de favorabilitate de 44%, potrivit stiripesurse.ro.

Pe locul trei s-a clasat fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, cea care se bucură de un grad de favorabilitate de 42%. Kovesi, la fel ca şi Firea, a declarat că nu va candida la preşedinţie şi că nici măcar nu va intra în politică.

Pe locurile patru și cinci îi regăsim pe Victor Ponta (35%) și Rareș Bogdan (33%). Nici unul dintre cei doi nu și-a manifestat intenția de a candida.

În top cinci intră și Călin Popescu Tăriceanu, cel care se bucură de un grad de favorabilitate de 33%. Tăriceanu și-a anunțat intenția de a candida, fie din partea ALDE, fie din partea coaliției PSD-ALDE.

În ceea ce priveşte Alianţa USR-PLUS, mult mai bine plasat ca şi încredere este Dacian Cioloș, cu 33% grad de încredere, în timp ce Dan Barna are 23%. Alianţa nu şi-a anunţat prezidenţiabilul.

Dintre oamenii care sunt luați în calcul pentru a deveni prezidențiabili ai PSD, cel mai bine stă ministrul Sănătății, Sorina Pintea (28%). Ea este urmată de Viorica Dăncilă (26%), Eugen Teodorovici (22%) și Șerban Nicolae (14%).

Sondajul de tip Omnibus a fost realizat în perioada 28 iunie – 8 iulie pe un eșantion de 1067 respondenți la domiciliul acestora. Datele sunt ponderate, iar marja de eroare este de plus/minus 3 la sută.

În precedentul sondaj CURS, de la sfârşitul lunii iunie, pe primul loc se afla Klaus Iohannis, cu 49%, urmat de Gabriela Firea, cu 40%.

sursă: stiripesurse.ro

 


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri