Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Şobolanii, colegii de joacă ai copiilor gălăţeni

Monday, 08 June 2015, 19:00 Sursă: REALITATEA TV

Deşi par la fel de jucăuşi ca nişte veveriţe, şobolanii nu sunt deloc drăgălaşi. Iar prezenţa lor înseamnă mizerie şi boli periculoase.

Invazia de şobolani a adus în zonă şi alte vieţuitoare care nu-şi au locul printre copii.

"Într-o zi, am văzut şi un şarpe. Eram pe scaun şi au trecut pe lângă noi", a spus o femeie care se află cu nepotul în parc.

Direcţia de Sănătate Publică a primit sesizări de la părinţii îngrijoraţi.

"Noi am transmis autorităţilor locale problemele semnalate de cetăţeni. Şoarecii şi şobolanii sunt periculoşi pentru că sunt vectori sau transmiţători a unor afecţiuni gen leptospiroză sau trichineloză, afecţiuni cu potenţial letal", a afirmat Valentin Boldea, urtător de cuvânt DSP Galaţi.

Primăria promite să rezolve problema, dar nu ştie când.

"Vom trece la deratizare atunci când vom finaliza toate procedurile şi vom obţine toate avizele pentru a trece la această activitate", a spus Emanuel Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi.

Parcul Cloşca este unul dintre puţinele locuri de joacă din Galaţi. Problema şobolanilor nu este singura. Cei mici trebuie să folosească mobilierul cu grijă pentru că leagănele sunt din fier, multor balansoare le lipseşte suportul de susţinere, iar la groapa de nisip nu mai există scaune.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL