Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sistemul sanitar din India, la un pas de colaps. Câte doi pacienți în pat, conectați la același aparat de oxigen în spitalele din Mumbai

Friday, 29 May 2020, 09:11 Sursă: Realitatea.net

Mumbai, un oraș cu peste 20 de milioane de locuitori, aflat la numai câteva săptămâni în pandemie, dar cu un flux constant de creștere a numărului de infectări care nu arată niciun semn de încetinire, și cu un sistem sanitar, deja slabit, este în prezent la un pas de colaps.

Spitalele de stat, cum este Sion, supraaglomerate în perioadele normale ale anului, este acum depășit de situație ca urmare a numărului mare de cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2. De parcă asta nu ar fi tot, medicii și asistentele cad chiar ei victimele virusului din China, fapt ce duce la un deficit de personal în rândul cadrelor medicale care pot avea grijă de pacienții COVID-19.

"Volumul și densitatea populației noastre din Mumbai face foarte dificil să vedem cum vom reuși să ieșim din a acestui vârf”, a spus Manish Shetty, un medic care lucrează la secția Covid-19 a spitalului Guru Nanak din Mumbai . „Cu siguranță, există un nivel de oboseală din partea tuturor angajaților de prim rang, mai ales că există șanse foarte mari ca personalul medical să se infecteze”, a adăugat medicul.

Mai mult decât atât, Manish Shetty a recunoscut: „Cu siguranță, există o penurie de paturi pentru pacienții critici. Există multe infrastructuri și planificări pe care noi le-am făcut, dar amploarea cazurilor ne copleșește pe toți. "

Cu 52.667 de cazuri și 1.695 de decese - aproape un sfert din totalul deceselor Covid-19 la nivel național - statul Maharashtra, în special cel mai mare oraș al său, Mumbai, este considerat centrul focarului de coronavirus din India.
 
Potrivit medicilor și oficialilor, vârful epidemiei a fost înregistrat pe 6 mai, însă curba nu prezintă semne de aplatizare, iar cazurile continuă să se dubleze în fiecare săptămână.
 
India se află pe locul patru în lume la capitolul cazurilor noi înregistrate în fiecare zi, iar ca urmare a ridicării restricțiilor care urmează să fie decisă la sfârșitul acestei săptămâni, există temeri că va exista o creștere a numărului de cazuri de noi contaminări, sitiuație pentru care spitalele nu sunt deloc pregătite.
 
Până în prezent, India a raportat 165.386 de cazuri de COVID-19 la nivel național și peste 4.700 de decese.

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL