Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Singurul oraș din România unde străzile n-au nume, ci CIFRE. Exact ca în Manhattan

Thursday, 10 March 2016, 12:42 Sursă: REALITATEA.NET

Singurul oraş din România în care străzile nu au nume, ci sunt numerotate cu cifre arabe este oraşul Pecica din judeţul Arad.

Decizia a fost luată în 2002 pentru a evita conflictele dintre populaţia română, majoritară, şi cea maghiară – minoritară.

Reprezentanţii administraţiei locale vorbesc, la motive, şi despre reducerea unor cheltuieli pricinuite de afişarea bilingvă a numelor de străzi, care ar fi implicat comandarea unui număr dublu de plăcuţe pentru străzi.

Astfel, în Pecica s-au făcut patru zone: 100, 200, 300 şi 400 iar fiecare zonă este despărţită de trei străzi importante, notate cu 1, 2 şi 3, potrivit adevarul.ro. Cele trei străzi despart cele patru zone.

De exemplu, zona 100 începe cu numărul 101 şi se merge cu numerotarea până la ultima stradă. Locuitorii din oraşul Pecica se arată încântaţi de ineditul situaţiei şi afirmă că e mai util acest sistem.

Principalul motiv ar fi dat de faptul că, dacă cineva din afara oraşului caută o adresă, este mult mai uşor îndrumat de către localnici, întrucât strada 3 urmează după strada 2, iar logica numerotări funcţionează în tot oraşul.

Acest model al străzilor care au cifre arabe, nu nume, este tipic american. În Manhattan (din New York), străzile fuseseră numerotate încă din anul 1811, atunci când s-a stabilit planul arhitectural al zonei, potrivit sursei citate.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL