România se califică în semifinalele Fed Cup după 46 de ani. Halep sare pe teren VIDEO

Sunday, 10 February 2019, 14:23 Sursă: REALITATEA.NET

România învinge cu 3-2 deținătoarea titlului Cehia și se califică în semifinalele Fed Cup. Acolo vom întâlni Franța, în luna aprilie. Este o performanță pe care tenisul românesc nu a mai atins-o de 46 de ani. 

Adaugă părerea ta

După aproape 3 ore de joc, Irina Begu și Monica Niculescu au învins cele mai bune jucătoare de dublu ale lumii, pe Siniakova și Krejcikova, duble câștigătoare de Mare Șlem în 2018.

România elimină deţinătoarea trofeului, Cehia, cu scorul general de 3-2, administrându-i prima înfrângere în Ostravar Arena începând din 2011 - anul care marchează startul dominaţiei Cehiei în competiţia pe naţiuni a tenisului feminin.

Victoria din ultimul meci a fost memorabilă: perechea Irina Begu / Monica Niculescu a trecut greu de Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova, în setul decisiv al meciului al cincilea, de dublu, 6-7(2), 6-4, 6-4. Simona Halep a contribuit cu două victorii la simplu.

Halep a sărit pe teren imediat după mingea victoriei. Ulterior, a scris într-un mesaj postat pe un site de socializare, că este mândră de echipa de Fed Cup a României alături de care a reuşit să se califice în semifinalele competiţiei după victoria cu 3-2 în faţa deţinătoarei en titre a trofeului, Cehia.

"E minunat. Semifinala! Hai România! Sunt foarte mândră de această echipă! Ce weekend", a scris Halep pe contul oficial de Twitter, postând alături de mesaj mai multe fotografii din cadrul întâlnirii cu Cehia de la Ostrava.

Echipele de Fed Cup ale României şi Cehiei se aflau la egalitate, scor 2-2, după ce Mihaela Buzărnescu, numărul 29 mondial, a pierdut în faţa Katerinei Siniakova (44 WTA), scor 4-6, 2-6, în ultima partidă de simplu a întâlnirii din sferturile de finală ale Grupei Mondiale care se desfăşoară la Ostrava.

Buzărnescu a cedat acest meci într-o oră şi 26 de minute.

În această întâlnire, Buzărnescu a reuşit doar 7 lovituri câştigătoare, a făcut 21 de greşeli neforţate şi 7 duble greşeli, fără să realizeze niciun as. De partea celalaltă, statistica jucătoarei din Cehia a fost următoarea: 3 aşi, 13 lovituri câştigătoare, 26 greşeli neforţate şi 2 duble greşeli. Cel mai rapid serviciu al jucătoarei române a fost de 171 km/h, în timp ce al Katerinei Siniakova a fost de 177 km/h.

Simona Halep a învins-o la prânz pe Karolina Pliskova la Fed Cup, iar România conducea cu 2-1 Cehia. În ultimul meci de simplu dintre cele două reprezentative, Mihaela Buzărnescu a pierdut, iar Cehia ne-a egalat. Partida de dublu e decisivă pentru calificare.

Meciul de dublu: perechile Irina Begu/Monica Niculescu - Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova.

Simona Halep a câștigat în trei seturi duelul cu Pliskova de la Fed Cup, 6-4, 5-7, 6-4.

De la ora 16:00, urmează meciul Mihaela Buzărnescu - Katerina Siniakova. Partida dintre Buzărnescu și Siniakova poate decide câștigătoarea duelului dintre Cehia și România.

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova . Simona Halep câștigă pe propriul serviciu și își adjudecă victoria în trei seturi, 6-4, 5-7, 6-4.

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 5-4. Revenire incredibilă a cehoaicei, după ce Halep a avut 5-2.

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 5-3. Pliskova câștigă pe serviciul lui Halep și reduce din diferență

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 5-2. Sportiva noastră câștigă un game foarte disputat și este la un singur game de câștigarea setului și a meciului

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 4-2. Halep este la doua game-uri de castigarea meciului

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 3-2. Locul 3 mondial preia conducerea, 3-2

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 2-2. Halep egalează.

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 1-2. Cehoaica reușește să își câștige serviciul și face 2-1.

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 1-1. Pliskova a egalat rapid.

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 1-0. Halep câștigă game-ul la zero.

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 5-7. Cehoaica și-a adjudecat setul secund, care a durat 1 oră și 6 minute. Scorul la seturi este 1-1.

Vezi și: Imagini senzaționale! Ce făceau Ianis Hagi și Gică Hagi pe stadionul Steaua în 2007! VIDEO

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 5-6. După un game care a durat 7 minute și în care Halep a avut două mingi de game, Pliskova revine și se impune

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 5-5. Sportiva noastră revine formidabil și egalează scorul la game-uri în setul 2.

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 4-5. Halep forțează și reușește break-ul.

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 3-5. Pliskova face 5-3 și este la un singur game de câștigarea setului 2

Vezi și: Surpriză! Cine era lângă Gică Hagi într-o fotografie scoasă recent la lumină, după mai bine de trei decenii!

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 3-4. Revenire a Simonei Halep, care a profitat de erorile Pliskovei

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 2-4. Halep își câștigă serviciul și reduce din diferență

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 1-4. Cehoaica se distanțează în setul secund, este la două game-uri de câștigarea setului

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 1-3. Pliskova face un break la zero.

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 1-2. Cehoaica revine pe propriul serviciu

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 1-1. Halep egalează imediat

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 0-1. Halep a pierdut primul game al setului secund, pe serviciul adversarei, după proba video, care i-a dat dreptate cehoaicei.

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 6-4. Constănțeanca câștigă primul set, după un game pur și simplu dramatic. Primul set a durat 46 de minute

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 5-4. Sportiva noastră este la un singur game de câștigarea primului set. Pliskova a salvat in extremis o minge de break, cu ajutorul reluării video, însă apoi a greșit, trimițând un forehand în aut.

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 4-4. Game la zero câștigat de sportiva noastră, numărul 3 mondial. Halep a făcut cel mai bun game din acest prim set.

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 3-4. Cehoaica și-a câștigat serviciul, practicând un joc agresiv, cu veniri la fileu repetate.

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 3-3. Simona Halep și-a adjudecat rapid game-ul, după un serviciu extrem de precis.

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 2-3. După ce a salvat o minge de break, cehoaica a câștigat game-ul, deși a ajuns la 10 erori neforțate

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 2-2. S-a terminat cel mai echilibrat game de până acum. Halep își face jocul cu greutate, pentru că cehoaica returnează mingile foarte puternic

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 2-1. Pliskova a trecut pentru prima oară în avantaj, în primul set.

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 1-1. Cehoaica a revenit, după ce Halep a comis o dublă greșeală la 15-40.

UPDATE Simona Halep - Karolina Pliskova 1-0. Sportiva noastră a început perfect partida și s-a impus pe serviciul adversarei

UPDATE Karolina Pliskova - Simona Halep 0-0. A început meciul

SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA LA FED CUP //

Partida Halep - Pliskova este LIVE Telekom Sport și Digi Sport.

”Pliskova e într-o perioadă foarte bună, a câștigat un turneu, a făcut semifinală de Grand Slam. Vreau să mă concentrez doar pe ce am eu de făcut, să returnez cât se poate de bine pentru că serviciul ei a fost cât se poate de bun.

E un meci deschis, dar foarte foarte greu, o să văd ce o să pot face pe teren. Meciul va fi diferit, de fiecare dată e diferit când joc cu ea, așa că nu o să mă gândesc prea mult la cum a fost în trecut. Vreau să trăiesc prezentul și să văd ce pot face pe această suprafață. Serviciul e cea mai mare armă a ei, dar și eu returnez bine.

Nu mi se pare un meci decisiv. Mi se pare unul important, dar mai sunt după aceea încă două meciuri, așa că orice se poate întâmpla și cred că fiecare jucătoare din echipa noastră e puternică și o să facă treabă bună”, a spus Simona Halep.

 

SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA LA FED CUP 

Simona Halep şi Karolina Pliskova şi-au demonstrat valoarea în confruntările pe care le-au avut ieri.

Pliskova a trecut de Mihaela Buzărnescu, scor 6-1, 6-4, iar Halep a avut probleme chiar mai mici cu Siniakova, scor 6-4, 6-0.

Simona Halep porneşte ca favorită, mai ales dacă ţinem cont de istoricul meciurilor directe. Va fi cel de-al nouălea duel între Halep şi Pliskova, iar românca a câştigat nu mai puţin de şase până acum.

SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA LA FED CUP //

Casele de pariuri nu au putut stabili o favorită între Simona Halep, locul 3 WTA, şi Karolina Pliskova, a cincea în ierarhia feminină: cotă 1,90 la victorie pentru ambele jucătoare.

Pliskova este avantajată de suprafaţa de joc, dar şi Halep a arătat că s-a adaptat repede.

SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA LA FED CUP // Programul zilei de duminică

Karolina Pliskova - Simona Halep (14:00)

Katerina Siniakova - Mihaela Buzărnescu (16:00)