Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SFINŢII TREI IERARHI, prăznuiţi astăzi. Ce nu e bine să faci! SUB NICIO FORMĂ

Friday, 29 January 2016, 10:10 Sursă: REALITATEA.NET

SFINŢII TREI IERARHI. În această zi de sărbătoare, la sate se obişnuieşte să se facă praznice de pomenire a morţilor, iar fetele se roagă şi ţin post pentru a avea o căsnicie fericită.

radiţia populară spune că cine va munci în această zi poate să orbească, iar totul îi va merge prost în casă. Se mai spune că aceasta este o sărbătoare a reconcilierii - rudele se împacă după lungi dispute, iar proiectele comunce concepute în această zi vor aduce prosperitate.

În schimb, nu se fac alte treburi casnice - nu se spală rufe, nu se mătură în gospodărie pentru a te feri de pericolul de înot, de întâmplări violente şi de infirmitate.

Tot de sărbătoarea SFINŢII TREI IERARHI nu e bine să împrumuţi lucruri din casă, pentru că se spune că vei atrage pabuga în căminul tău.

Femeile care au fete de măritat merg la biserică pentru a se ruga ca acestea să găsească un soţ bun. Pe de altă parte, credinţa populară spune că femeile care au făcut întreruperi de sarcină vor fi iertate dacă respectă cu sfinţenie sărbătoare şi fac pomeniri.

SFINŢII TREI IERARHI. Există superstiţii şi legate de vreme: dacă streşinile curg, primăvara va fi friguroasă, iar dacă e ger, vara va fi călduroasă.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL