Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Semnele că vei face o boală autoimună

Wednesday, 30 August 2017, 09:53 Sursă: REALITATEA.NET

Cu toate acestea, bolile autoimune sunt încă înconjurate de un aer de confuzie, termenul fiind mai degrabă vag. Dacă abia acum începem să devenim conștiente de el, nu înseamnă că acest pericol nu e mai puțin prezent în viețile noastre: poți fi chiar tu diagnosticată cu o astfel de afecțiune. Descoperă care sunt semnele care îți comunică că poți deveni pacientă cu o boală autoimună în rândurile de mai jos, dar și care sunt cauzele și cum arată tratamentul ei!

Ce sunt bolile autoimune și ce le cauzează

Atunci când Selena Gomez afirma, acum câțiva ani, că a fost internată la terapie nu împotriva dependențelor, așa cum se întâmpla cu majoritatea colegelor sale de generație, ci pentru a îi fi administrată chimioterapia împotriva lupusului, lumea începea să devină conștientă la un nivel mult mai extins de existența bolilor autoimune.

Ce sunt acestea? Ele reprezintă un răspuns al propriului sistem imunitar, care se dereglează și nu mai face diferența între potențialii dăunători intruzivi (alergenii, toxinele, virusurile) și părțile corpului, atacând în mod greșit propriile țesuturi și organe. Printre cele mai răspândite boli autoimune se numără, pe lângă lupus, artrita reumatoidă și juvenilă, diabetul zaharat de tip 1, afecțiunile tiroidei, sclerodermia, polimialgia reumatică, psoriazisul, scleroza multiplă.

Dacă am definit bolile autoimune, putem stabili ce le cauzează? Din păcate, nu cu la fel de multă precizie. Oamenii de știință nu au reușit să stabilească o sursă exactă a acestor afecțiuni, deși sunt de acord că genetica joacă un rol important, bolile autoimune fiind în mare parte ereditare. Periculoase sunt și intoxicațiile cu metale grele, precum mercurul, cele cu micotoxine sau infecții de tipul celor cu candida.

Desigur, ai auzit și de intoleranța la gluten, despre care mulți specialiști consideră că se află într-o relație extrem de strânsă cu bolile autoimune.

Nu în ultimul rând, expunerea la radiații solare, stresul și anxietatea sau perioada sarcinii se pot dovedi factori care favorizează instalarea afecțiunilor despre care îți povestim azi!

Citeşte mai multe pe Divahair.ro. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL