Şeful diplomaţiei franceze comentează, la Bucureşti, problema Kosovo

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: Realitatea TV

Ministrul francez de Externe, Bernard Kouchner, a declarat marţi, la Bucureşti, că ţările europene trebuie să aibă o poziţie unitară în problema independenţei provinciei Kosovo. Statele comunitare nu trebuie să se lase impresionate de "liniile roşii trasate" de Moscova, care se opune vehement independenţei, dar nici nu trebuie să preia vehemenţa SUA, de acceptare a declarării unilaterale a independenţei provinciei sârbe.

Prezent la reuniunea diplomaţiei române, Kouchner a respins vehement varianta divizării Kosovo. El a declarat că aşteaptă de la România să se implice în găsirea unei soluţii pentru Kosovo.

Ministrul Adrian Cioroianu a subliniat că poziţia Bucureştiului rămâne neschimbată: alături de Grecia şi Spania, România se opune soluţiei Ahtisaari, care prevede o independenţă supravegheată a provinciei Kosovo.

La rândul său, ministrul sârb al Afacerilor Externe, Vuk Jeremić, a declarat, în prezenţa omologului român, că Belgradul este dispus să accepte o formă extinsă de autoguvernare pentru Kosovo, dar în niciun caz desprinderea provinciei de teritoriul Serbiei. Cioroianu l-a asigurat pe omologul sârb că România este ţara NATO care sprijină Belgradul în găsirea unei rezolvări în chestiunea Kosovo şi că poziţia Bucureştiului este similară celei a Belgradului.

Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ