Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Secretarul general al Ministerului Culturii a fost infectat cu SARS-CoV-2

Tuesday, 10 November 2020, 18:23 Sursă: news

Autor: Iulian Budusan

La solicitarea News.ro, după ce a fost semnalat că Ministerul Culturii este „un focar de infecţie cu Covid-19, iar măsurile luate sunt inexistente”, reprezentanţii instituţiei au transmis: „Secretarul general al Ministerului Culturii a fost testat pozitiv cu noul coronavirus în seara zilei de luni, 09 noiembrie 2020, zi în care acesta nu a fost prezent în cadrul instituţiei. Din informaţiile comunicate conducerii, simptomele au apărut în weekendul 7 - 8 noiembrie 2020”.

Ca urmare a comunicării rezultatului pozitiv, conducerea Ministerului Culturii a dispus următoarele măsuri: „în dimineaţa zilei de 10 noiembrie 2020, a fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică; s-a efectuat o cerere pentru nebulizarea spaţiilor din sediul instituţiei”.

Cei de la minister susțin că acest caz este unul singular la nivelul instituţiei, iar, în momentul de faţă, niciun alt angajat al Ministerului Culturii nu este suspect de a fi infectat cu SARS-CoV-2. Totodată, reprezentanții ministerului precizează faptul că, în cadrul instituţiei, o parte din resursa umană îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă, iar în cazul angajaţilor care vin fizic la birou, programul este decalat.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL