Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sechestru pe averile inculpaților din dosarul TelDrum

Tuesday, 21 November 2017, 10:00 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit Realitatea TV, în cursul zilei de azi vor fi chemați la DNA suspecții din acest caz pentru a li se aduce la cunoștință faptul că li s-a pus sechestru pe avere, inclusiv  liderul PSD, Liviu Dragnea.

Aplicarea sechestrului în acest caz e un pas procedural, după ce săptămâna trecută suspecții au fost puși sub acuzare. Asta înseamnă că suspecții nu își pot înstrăina averea pe toată durata anchetei și a procesului, până la o sentință definitivă.

Potrivit DNA, Liviu Dragnea, președintele CJ Teleorman la data faptelor, este cercetat pentru constituire de grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

În dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare.

DNA precizează că prezentul dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului european antifraudă (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL