Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scumpirile care înghit scăderea TVA: Care sunt alimentele vizate

Friday, 24 April 2015, 19:58 Sursă: REALITATEA TV

Mai mult decât atât, Mircea Dolha, susţine că alimentele s-au scumpit, în ultimele săptămâni, chiar şi cu 25%.

"Din data de 7 aprilie am început să monitorizez preţurile la alimentele de bază şi (...) scumpirile se ţin lanţ. Este inadmisibil să crească preţul la roşii când ne apropiem cu paşi repezi de vară. La fel, aceleaşi mere aduse din Polonia la începutul lunii, la finele acesteia costă cu 25% mai mult. Există suspiciuni bine întemeiate conform cărora aceste majorări de preţ nu sunt cauzate de producători, ci reprezintă scumpiri artificiale ”operate” de marile magazine”, a declarat vicepreşedintele PNL.

În schimb, preşedintele Rompam, Aurel Popescu, susţine că produsele de panificaţie nu s-au scumpit.

"Da, avem cateva semnale de acest fel ca premergător reducerii TVA de la 1 iunie, unele magazine încearcă să mărească prețurile. Deocamdată n-am constatat", a declarat Aurel Popescu.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a declarat că o scădere de la 24 la 9 la sută este "imposibil să nu se vadă în prețuri".

"Am vorbit și cu ministrul Agriculturii, care are și va avea o întâlnire cu reprezentanții retailerilor, am vorbit cu președintele Consiliului Concurenței. Vom avea grijă cu toate instituțiile în limitele legale să se intample acest lucru, dar eu vă spun direct: o să vedem pe 2 iunie, 5 iunie, pe 10 iunie. Eu cred că o scădere atât de mare de la 24 la 9% este imposibil să nu se vadă în prețuri, că altfel dacă țin prețurile mai sus plătesc impozit pe profit sau pe alte lucruri", a spus Victor Ponta.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL