Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scoția a lansat o aplicație mobilă ce urmărește cazurile active de coronavirus

Thursday, 10 September 2020, 18:46 Sursă: Realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Dezvoltată de compania irlandeză NearForm, aplicaţia funcţionează pe bază de tehnologie descentralizată. Premierul scoţian Nicola Sturgeon a îndemnat populaţia, printr-un mesaj transmis pe Twitter, să descarce aplicaţia, subliniind că aceasta asigură confidenţialitatea datelor şi că utilizatorii primesc notificări în mod "anonim".

După ce a încercat să-şi dezvolte propria aplicaţie de urmărire la nivel naţional şi a încredinţat această misiune diviziei însărcinate cu noile tehnologii din cadrul Serviciului de Sănătate Publică (NHS), Marea Britanie s-a răzgândit la jumătatea lunii iunie, abandonând soluţia centralizată, considerată ineficientă. Înaintea Scoţiei, doar Irlanda de Nord dispunea, începând de la 31 iulie, de propria sa aplicaţie de urmărire.

Marea Britanie are unul dintre cele mai dure bilanțuri CoVID de la debutul pandemiei, 41.608 de oameni pierzându-și viața în lupta cu virusul. Mai mult, aproape 360.000 de locuitori ai Regatului Unit au fost infectați de la începerea pandemiei.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL