Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sclavie modernă: angajaţi ai Amazon, forţaţi să doarmă în pădure, ca să nu îşi piardă slujba

Sunday, 11 December 2016, 22:13 Sursă: REALITATEA.NET

Angajaţii sunt atât de speriaţi că vor întârzia la muncă, încât şi-au ridicat corturi în pădurea din apropierea depozitului, cel puţin trei corturi fiind zărite în pădure în ultimele zile, scrie metro.co.uk.

Un muncitor care şi-a dorit să rămână anonim a criticat condiţiile de muncă oferite de gigant, explicând pentru ziarul local The Courier că doarme în cort pentru că este mai ieftin decât dacă ar face naveta din Perth.

"Ar trebui să le fie ruşine că îşi plătesc angajaţii atât de prost încât oamenii sunt nevoiţi să stea în cort, în mijlocul iernii, ca să reuşească să supravieţuiască", spune bărbatul. "Plătesc taxe puţine statului şi primesc înapoi milioane de lire sterline, ar putea măcar să ofere salarii decente".

Un purtător de cuvânt al Amazon a explicat că gigantul oferă un mediu de muncă sigur şi că siguranţa şi bunastarea angajaţilor sunt priorităţile companiei, fără să uite să menţioneze că au creat câteva mii de locuri de muncă în UK în ultimii 5 ani.

"Plătim salarii competitive, toţi angajaţii încep de la 7,35 de lire sterline pe oră şi fiecare oră suplimentară e plătită cu 11 lire sterline", mai spun reprezentanţii companiei. Pentru a face faţă sărbătorilor, Amazon a angajat temporar încă 4000 de persoane, pe lângă cei 1500 de angajaţi permanent.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL