Schimbarea majoră prin care vor trece mașinile: le vei folosi cum îți folosești telefonul

Thursday, 13 June 2019, 09:18 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Companiile producătoare de mașini se bat acum în dezvoltarea noilor tehnologii. General Motors, un gigant în industrie, a anunțat că modelele sale urmează să suporte actualizări ale software-ului la fel cum primesc telefoanele. Acest tip de update se referă la livrarea wireless de software sau noi date către dispozitive. Când ar urma să fie așa ceva o realitate?

Cei de la General Motors au anunțat lansarea unui nou sistem pentru mașinile sale care îți va face viața mai ușoară la volan. Dar pe străzi vor fi astfel de mașini abia din următorii ani, cel mai probabil 2023. 

În cazul GM, prima mașină care va beneficia de această tehnologie va fi Cadillac CT5 sedan. Modelul urmează să intre în faza de producție anul acesta și urmează să ajungă pe piață în anul 2020. Dacă crezi că așa va fi viitorul, ei bine, să știi că GM nu e singura companie care lucrează atât de avansat. Tesla este un pic înainte la capitolul acesta.

Mașinile Tesla deja pot deja, de câțiva ani, să-și actualizeze software-ul prin internet wireless. Totuși, procesul prin care producătorii convenționali de mașini au urmat exemplul companiei lui Elon Musk a fost unul încet. Cei de la GM nu s-au lăsat mai prejos. Noul sistem va putea procesa datele cu o viteză de 4,5 TB pe oră.

E de cinci ori mai mare decât pot duce sistemele actuale de pe mașinile GM. Noua platformă creată de General Motors va permite proliferarea motoarelor electrice, acolo unde mai toți producătorii ar vrea să se bage.

În plus, atât sistemul de entertainment, cât și opțiunile de securitate vor deveni mai avansate. De asemenea, compania va extinde sistemul Super Cruise și către alte modele. Sigur, n-au uitat de hackeri. Securitatea cibernetică va fi un stâlp de rezistență al platformei.

Sursa

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE