Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scenarii terifiante, suporterii lui Trump ar pregăti noi proteste masive, inclusiv asasinate. Ce decizie a luat Trump

Tuesday, 12 January 2021, 14:03 Sursă: realitatea.net

Într-o discuție telefonică privată, noul șef al Poliției Capitoliului le-a transmis liderilor democrați că investighează îndeaproape trei scenarii separate care ar reprezenta amenințări extrem de serioase la adresa ordinii de stat și care ar urma să aibă loc zilele următoare, până pe 20 ianuarie, ziua în care președintele ales, Joe Biden, va fi învestit în funcție.

Primul scenariu se referă la “cel mai amplu protest armat care a avut loc vreodată pe teritoriu american,” potrivit Huffington Post Canada

Al doilea scenariu este cel al unui protest-marș de comemorare pentru  Ashli Babbitt, femeia împușcată mortal în timpul incidentelor violente din interiorul clădirii Capitoliului. 

Al treilea și cel mai terifiant scenariu ar viza încercuirea, de către protestatari, a perimetrului în care se află Capitoliul, Casa Albă și Curtea Supremă de Justiție și blocarea accesului politicienilor democrați în Legislativ, chiar și ASASINAREA lor, astfel încât republicanii să poată prelua puterea. 

Și FBI a avertizat, într-un buletin informativ, că susținătorii lui Donald Trump pun la cale „proteste armate” nu numai în Washington DC, ci și în toate celelalte 50 de capitale din țară, din 16 ianuarie până cel puțin 20 ianuarie și la Capitoliul SUA, din 17 ianuarie până în 20 ianuarie”, potrivit documentului prezentat de Business Insider.

Ca urmare, Donald Trump a fost de acord să declare starea de urgență, situație în care Departamentul de Securitate Internă și Agenția Federală de Management al Urgențelor își vor putea coordona acțiunile cu cele ale autorităților locale.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL