Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scaunul inteligent care avertizează postura incorectă la birou. Uite cine l-a creat!

Tuesday, 13 March 2018, 11:17 Sursă: REALITATEA.NET

Un băiat din echipa de studenți spune că a creat un scaun inteligent, Officer, pentru angajaţii din multinaţionalele din Cluj-Napoca deoarece sunt mii de persoane în firmele de IT sau funcționari din instituții care stau zilnic 8 ore pe acelaşi scaun.

"Problema este că ei stau într-o postură greşită pe scaun şi venim în sprijinul lor. Scaunul nostru, dotat cu şase senzori, pentru partea de şezut şi în zona spătarului, în momentul în care sesizează că ocupantul stă într-o poziţie greşită, trimite o notificare de avertizare prin wifi pe calculatorul pe care lucrează acesta, pentru corectarea posturii. De asemenea, dacă a stat prea mult timp aşezat pe scaun trimite o altă notificare. Am dezvoltat şi o aplicaţie pentru telefonul mobil care culege date pe parcursul unei perioade şi creează un profil al spatelui ocupantului, astfel că putem să ne dăm seama ce probleme are şi putem să emitem recomandări pentru doctor”, a spus Ionuţ Danci, membru al echipei de studenţi.

Conform mediafax.ro, echipa ar dori un parteneriat cu o firmă care produce sau care comercializează scaune de birou şi care ar putea integra sistemul de senzori.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL