Scandalul din Complexul Studenţesc din Timişoara: tânărul bătut de patru bărbaţi a murit

Friday, 28 August 2015, 19:03, Sursă: Mediafax

Tânărul de 29 de ani care a fost bătut de patru bărbaţi, în faţa unui local din Complexul studenţesc din Timişoara, a murit, vineri, la Spitalul Judeţean, iar organele sale nu vor putea fi prelevate, întrucât era de mai multe zile în moarte cerebrală.

Adaugă părerea ta

Medicii de la Spitalul Judeţean Timişoara au declarat, vineri, că tânărul de 29 de ani care a fost bătut de mai mulţi bărbaţi, în noaptea de duminică spre luni, în faţa unui local din Complexul studenţesc din Timişoara, a decedat la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă, unde era internat, potrivit Mediafax.

Şeful Clinicii ATI din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, medicul Ovidiu Bedreag, a declarat că organele tânărului nu vor putea fi prelevate deoarece au fost compromise, odată cu intrarea lui în moarte cerebrală.

"Inima a mai bătut. În rest, celelalte organe nu au mai funcţionat. Nu se mai punea problema unei prelevări de organe", a declarat Bedreag.

Cei patru agresori ai tânărului, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani, se află în prezent în arestul Poliţiei Judeţene Timiş, fiind arestaţi preventiv pentru 30 de zile pentru vătămare corporală.

Încadrarea juridică a faptei se va schimba în "lovituri cauzatoare de moarte", odată cu decesul victimei, au anunţat poliţiştii.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 2.00, poliţiştii timişoreni au fost sesizaţi că pe strada Aleea Studenţilor, în faţa unui local din Complexul studenţesc, a avut loc o altercaţie între mai multe persoane. Ajunşi la locul incidentului, poliţiştii au stabilit că un tânăr de 29 de ani a fost agresat de patru persoane, cu vârste între 18 şi 22 de ani, în urma unui conflict spontan.

"Din primele informaţii reiese că tânărul de 29 ani l-a atins cu mâna pe unul dintre agresori, la ieşirea din local, astfel că între ei a izbucnit conflictul", declara atunci Mirela Drăghicioiu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş.

Tânărul bătut a fost internat, în comă, la Spitalul Judeţean din Timişoara, având traumatism cranio-cerebral şi contuzii cerebrale. Ulterior, el a intrat în moarte cerebrală, iar medicii discutau cu familia acestuia despre o eventuală prelevare de organe.

Cei patru bărbaţi - trei din localitatea Orţişoara, judeţul Timiş, şi unul din Timişoara - care l-au bătut pe tânăr au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.