Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandalul ambasadei de la Ierusalim se mută în Parlament. Cabinetul Dăncilă, chemat la raport

Monday, 23 April 2018, 10:31 Sursă: REALITATEA.NET

PNL a anunţat că va apela la toate măsurile legale, după anunţul privind memorandumul ce vizează mutarea ambasadei României din Israel în Ierusalim, printre acestea fiind invitarea premierului şi a ministrului de Externe în Parlament.

Potrivit unor surse oficiale, nici liderii ALDE nu sunt de acord cu decizia PSD, iar ministrul de Externe chiar a lipsit de la ședința de Guvern în care a fost discutat subiectul. Teodor Meleșcanu a fost plecat în turneu în țările arabe, scandalizate de intenția Guvernului român.

Decizia liderilor PSD de a muta ambasada României din Israel nu este împărtășită nici de partenerii ALDE. Potrivit unor surse din coaliția de guvernare, acesta este și motivul pentru care memorandumul a fost adoptat în lipsa ministrului de Externe. De altfel, reacția MAE după scandalul iscat in spațiul public a fost destul de nuanțată.

"Ministerul Afacerilor Externe precizează că a fost lansat un proces de analiză şi evaluare privind relocarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Reiterăm că prin acest demers se are în vedere un proces cuprinzător de analiză interinstituţională, cu includerea şi consultarea tuturor instituţiilor şi actorilor relevanţi, conform Constituţiei şi legilor în vigoare", precizează MAE într-un comunicat de presă. În timp ce Ministerul de Externe vorbește despre o analiză aflată în curs, Liviu Dragnea a anunțat mutarea ambasadei drept o decizie luată deja de Guvern.

Potrivit unor surse guvernamentale, la ședința de Guvern, în locul lui Teodor Meleșcanu, a participat Cristian Ciamba, secretar de stat, cel care este un apropiat al lui Liviu Dragnea.

Anunțul lui Liviu Dragnea a generat vâlvă pe plan intern, cât și în străinătate. Cu toate astea, PSD pare să nu dea înapoi.

Potrivit unor surse oficiale, premierul Viorica Dăncilă merge, zilele următoare, în vizită, în Israel. Acolo se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu pentru a discuta despre mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL