Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandal în Golful Persic. Emiratele Arabe Unite, acuzații grave pentru Qatar

Monday, 15 January 2018, 22:19 Sursă: REALITATEA.NET

La 5 iunie 2017, Arabia Saudită, EAU, Bahreinul şi Egiptul au rupt relaţiile diplomatice cu Qatarul, acuzându-l de sprijinirea grupărilor extremiste, în special Frăţia Musulmană, şi de apropiere faţă de Iran, marele rival regional al saudiţilor, scrie Agerpres.

Aceste patru ţări şi-au închis legăturile aeriene, maritime şi terestre cu Qatarul. Doha a respins acuzaţiile că sprijină grupări extremiste susţinând că cvartetul arab încearcă să-i pună "sub tutelă" politica externă.

Luni, Emiratele au acuzat iniţial că avioane de vânătoare din Qatar au interceptat un avion de pasageri care se îndrepta spre Bahrein. Câteva ore mai târziu, au afirmat că alt un alt avion civil a fost interceptat în zbor spre Bahrein.

Este o "ameninţare flagrantă pentru securitatea aviaţiei civile şi o încălcare clară a dreptului internaţional", a declarat Autoritatea Generală a Aviaţiei Civile din Emirate într-un comunicat.

La Manama, Ministerul de Externe a denunţat într-un comunicat "o atitudine agresivă inacceptabilă" din partea Qatarului.

Doha a respins acuzaţiile EAU, "complet false", potrivit purtătoarei de cuvânt a ministerului de Externe, Lulwa Al Khater.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL