Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Şase semne că ai putea suferi de diabet zaharat. Nu le ignora!

Friday, 08 July 2016, 16:49 Sursă: REALITATEA.NET

Simptomele care trădează prezența diabetului şi care ar trebui să te pună pe gânduri sunt următoarele:

Mergi des la toaletă - Explicația este că urinarea devine mai frecventă, atunci când nu există prea multă glucoză în sânge. Dacă insulină este inexistentă sau ineficientă, rinichi nu pot filtra glucoza înapoi în sânge.

Setea excesivă - Este unul dintre primele semne de diabet. Nevoia constantă de a bea apă, gura uscată şi urinarea frecventă sunt semne de îngrijorare, ca şi pierderile sau creşterile inexplicabile în greutate.

Pierderea în greutate - Pierderea în greutate fără motiv poate avea legătură cu diabetul zaharat de tip 1. Pentru că pancreasul încetează să producă insulina, probabil din cauza unui atac viral al celulelor pancreasului sau pentru că organismul face un răspuns autoimunitar la acest atac. El încearcă cu disperare să caute o sursă de energie deoarece celulele nu pot obţine glucoză (responsabilă de furnizarea de energie necesară organismului). Astfel, începe să se descompună ţesutul muscular şi grăsimea. La diabetul de tip 2 totul se întâmplă treptat, mai ales evidenţiindu-se creşterea rezistenţei la insulină, astfel încât pierderea în greutate nu este notabilă.

Disfuncţii sexuale - Statisticile arată că până la 70% dintre bărbaţii cu diabet au probleme de potenţă. Motivul: diabetul afectează vasele de sânge şi terminaţiile nervoase din zona genitală, ceea ce face erecţia şi orgasmul dificile. La femei, apare uscarea vaginului.

Slăbiciunea şi oboseala - Glucoza din mâncarea pe care o consumi ajută la o eventuală tranziţie a proceselor din organismul nostru, unde insulina are funcţia de a ajuta celulele corpului nostru. Celulele sunt folosite pentru a produce energia de care avem nevoie pentru a trăi. Când insulina nu este acolo sau dacă celulele nu reacţionează la ea, glucoză stă în afara celulelor din sânge. Organismul sesizează lipsa de energie şi ne simţim obosiţi.

Furnicături sau senzaţie de amorţeală în mâini şi picioare - Acest simptom se numește neurofobie, caracterizat prin prezenţa ridicată a glucozei în sânge, care distruge sistemul nervos. Diabetul zaharat de tip 2 are un debut treptat, iar oamenii nu sunt întotdeauna conştienţi de faptul că această boală se instalează ușor, ușor. Prin urmare, nivelul crescut al glucozei din sânge este prezent cu mult timp înainte de efectuarea diagnosticului.

Sursa: unica.md

 

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL