Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sarbatori fericite. Cum înghițim 167 de E-uri într-o singură zi, de Sărbători

Monday, 23 December 2019, 10:38 Sursă: Realitatea.net

Sarbatori fericite. Cantitatea de sare recomandată de către Organizația Mondială a Sănătății este de 5 grame/zi. În acest context, putem observa că la o singură masă putem regăsi aproape întreaga cantitate recomandată pentru toată ziua sau chiar o putem depăși.

Sarbatori fericite. Fiecare consumator pune pe masă cu ocazia sărbătorilor multă mâncare din diverse sortimente pentru ca masa să fie cât mai bogată și mesenii cât mai satisfăcuți, arată o analiză InfoCons. Iar pentru mâncarea pregătită au fost utilizate fel și fel de ingrediente, fiecare având propriile lor valori când vine vorba de cele menționate în titlul acestui articol.

Sarbatori fericite. Ne place să așezăm cu drag pe platou aperitive care sunt foarte apreciate și importante fiindcă deschid marele ospăț. Printre acestea, valsează spre încântarea ochilor noștri:

-         Brânza topită (folosită la diverse umpluturi)

-         Șuncă de praga

-         Bacon

-         Parizer de pasăre

-         Parizer de porc

-         Cabanos

Sarbatori fericite. Un sos de ketchup, muștar sau maioneză ține ritmul la perfecție cu antreul servit sau felul doi de mâncare.

Sarbatori fericite. Din când în când îl mai acompaniază și pâinea, dar nu în exces. Este deja o vedetă și vrea să mai iasă din lumina reflectoarelor.

Sarbatori fericite. Desertul este adesea împodobit cu ciocolată sau praline de ciocolată, iar untul este îndrăgostit de el! Nu se poate abține să nu îi facă o vizită și, din când în când, își face apariția șimargarina, doar pentru a-l saluta.

Sarbatori fericite. Înghețata așteaptă liniștită în separeu să fie chemată atunci când se încinge atmosfera. După atâta mâncare și dans, dacă simțim că ne moleșim apelăm la o băutură energizantă și ne potolim setea cu băuturi răcoritoare tip ceai, sau ne delectam cu bere cu fructe.

Sarbatori fericite. La finalul mesei, mulți dintre noi consumăm gumă de mestecat. Și uite așa ia sfârșit acest bal mascat, de unde plecăm cu toții fericiți, luând la pachet câteva E-uri în plus, sare și zahăr.

Sarbatori fericite. Cu acestea fiind spuse, putem zice că într-o singură zi consumăm până la:

-         167 de E-uri (aditivi alimentari)

-         31g de sare (15.5 plicuri de sare)

-         71g de zahăr (14 plicuri de zahăr)

Sarbatori fericite. Cele mai intalnite E-uri din alimentele mentionate sunt: E300, E330, E412, E440, E451 si E120.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL