Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SĂRBĂTORI FERICITE! Cât costă meniul pentru masa de Crăciun

Wednesday, 24 December 2014, 15:00 Sursă: REALITATEA.NET

SĂRBĂTORI FERICITE. Masa de Crăciun nu este, nici anul acesta, o "formalitate" din punct de vedere al costurilor, iar asta în special pentru cei care preferă produsele tradiţionale, fără conservanţi şi fără nitraţi.

SĂRBĂTORI FERICITE. Astfel, un kilogram de "toba lui Ignat", comercializată de un producător tradiţional autorizat de Ministerul Agriculturii, costă 49 de lei, acelaşi preţ trebuind să fie plătit şi pentru un kilogram de caltaboş, în timp ce un kilogram de jambon costă 69 de lei.

SĂRBĂTORI FERICITE. La producătorii tradiţionali, un kilogram de cârnaţi vânătoreşti costă 55 de lei, cârnaţii de curcan - 60 de lei, iar lebărul - 49 de lei.

Tot pentru masa de Crăciun, producătorii tradiţionali au pregătit şi jumări, la 70 de lei kilogramul, dar şi specialităţi cum ar fi purceluş copt în afumătoare (100 de lei kilogramul), muşchi de capră împletit (170 de lei kilogramul) şi pastramă de mistreţ (200 de lei kilogramul).

SĂRBĂTORI FERICITE. La capitolul desert, un cozonac de două kilograme, care nu conţine amelioratori de gust, costă 80 de lei.

Trăgând linie şi adunând, o masă tradiţională, dar fără piftie şi sarmale, ajunge să coste în jur de 600 de lei. Nu trebuie însă uitat că la toate bucatele se adaugă băutura.

SĂRBĂTORI FERICITE. Cei care aleg să cumpere pentru masa de Crăciun dintr-un hipermarket vor plăti, pentru un meniu tradiţional complet, între 300 şi 400 de lei.

 

Mai multe pe Mediafax.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL