Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sărbătoare mare la Grădina Zoologică din Reșița. S-a născut primul zimbru în captivitate

Friday, 16 September 2016, 18:31 Sursă: REALITATEA.NET

"Puiul de zimbru este vedeta grădinii în momentul de față. Roty și Rova se numesc cei doi zimbri adulți de la Grădina Zoologică din Reșița, care au devenit părinți în luna august. De atunci, ei sunt extrem de protectori cu Roty Junior, nu-l scapă nicio clipă din ochi, iar în prima perioadă de viață chiar l-au ascuns de ochii vizitatorilor. Hrana zimbrilor este vegetală, formată din porumb, ovăz, orz, șrot de floarea soarelui, morcov și alte legume de sezon, iar pentru iarnă și sfeclă furajeră, ca o suplimentare în dieta lor', a spus o angajată a grădinii zoologice pentru Agepres.

Cei doi zimbri adulți au șase și, respectiv, opt ani. Tot în ultima lună, la Grădina Zoologică din Reșița a venit pe lume și un miel de Camerun. În grădina zoologică există, la ora actuală, 45 de specii de păsări și animale și un total de 360 de exemplare.

'Ne bucurăm de faptul că parcul zoologic, prin interesul pe care i-l poartă angajații, și nu numai ei, a început să se dezvolte frumos. Astfel, ne bucurăm să avem și acest pui de zimbru, în vârstă de puțin peste o lună, care s-a născut în captivitate. Este o premieră pentru grădina noastră zoologică. Și ne bucurăm că tot mai mulți vizitatori ne calcă pragul pentru a-l vedea pe Roty Junior', a afirmat Gabriel Stănucă, directorul Grădinii Zoologice 'Ioan Crișan' din Reșița.

Grădina Zoologică din municipiul Reșița a fost înființată în 1955, la inițiativa prof. Ioan Crișan. Oficial a fost inaugurată zece ani mai târziu, în 1965.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL