Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sanda Ladoși și soțul ei, ridicați de DIICOT. Ce acuzații li se aduc

Tuesday, 28 November 2017, 12:45 Sursă: REALITATEA.NET

În prezent, Sanda Ladoși este director adjunct interimar la Circul Globus.

Potrivit surselor citate, omul de afaceri Ștefan Tache este acuzat că, în perioada 2008 — 2014, împreună cu Ilie Cristian, a inițiat și constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în dauna unor instituții de credit și spălare de bani prin disimularea originii ilicite a unor sume de bani.

El mai este acuzat de înșelăciune în formă continuată, deoarece în perioada 2008 — 2014, în calitate de asociat/administrator sau împuternicit în cadrul firmelor SC Exclusive Finance SRL, SC Resoc Construct SRL, SC Emanuela Trading Company SRL, SC Metal Group SRL, SC MGS Niat Impex SRL (fostă Niat Impex SRL) a indus în eroare Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii SA IFN cu ocazia încheierii și executării a două contracte de credit (acorduri cadru de finanțare) și șase acte adiționale, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase (finanțarea activității de leasing financiar) și prin folosirea de mijloace frauduloase, producându-se o pagubă de 4.344.939 lei.

De asemenea, Tache este acuzat de spălare de bani în formă continuată, constând în aceea că, în perioada aprilie — iunie 2008, în calitate de asociat/administrator sau împuternicit al celor cinci firme a primit sume de bani în contul acestora și le-a transferat mai departe în conturile altor societăți controlate de grupare, cunoscând că provin din săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, în scopul ascunderii și disimulării originii lor ilicite.

Cântăreața Sanda Ladoși a scos cinci albume ("Când vine seara" — 1993, "Între noi mai e un pas" — 1994, "Nu mă iubi" — 1997, "Mi-e dor" — 1999, "Khalini" — 2006) și a obținut numeroase premii de interpretare și creație.

 

Inquam Photos / Octav Ganea

Sanda Ladoşi şi Ştefan Tache s-au căsătorit în 2006. Au împreună doi copii, pe Bogdan (10 ani) şi Ioana (8 ani). În 2013, când Ştefan Tache a avut probleme cu legea, afaceristului i s-a făcut rău în timp ce era audiat la sediul DIICOT, unde era reţinut pentru evaziune fiscală. La acea vreme, procurorii l-au acuzat că este creierul unel reţele de evazionişti.

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL