Salariul minim brut a crescut, dar acum încep problemele

Friday, 04 January 2019, 17:35, Sursă: REALITATEA.NET

Salariul minim brut pe economie a fost majorat, dar, în compensație, anul 2019 a venit cu scumpiri. Deja carburanții, țigările și berea costă mai mult.

Adaugă părerea ta

Salariul minim brut pe economie a fost majorat, de la 1 ianuarie 2019, la 2.080 lei, dar guvernul a mărit accizele, așa că pentru un plin la pompă plătim, în medie, cu 6 lei mai mult.

Țigările s-au scumpit și cu 70 de bani, iar facturile la energia electrică vor fi și ele mai mari în funcție de zonă și furnizor. 

Citește și: Vestea BOMBĂ a zilei în România! Ce nu s-a știut!

Calculator salariu net 2019

Creșterea accizelor înseamnă că cei care fumează un pachet de țigări pe zi vor plăti pentru acest viciu peste 250 de lei în plus pe an, conform analizei Realitatea TV.

Pentru un plin de carburant la o mașină cu rezervorul de 60 de litri, vom plăti în medie cu 6 lei mai mult. Facturile la curentul electric vor crește și ele în funcție de zonă. 

Economiștii spun că, mai devreme sau mai târziu, majorarea accizelor, în special cele la carburant, se vor regăsi în toate celelalte prețuri ale produselor de consum.

Deocamdată fumătorii și șoferii sunt cei mai afectați.

Calcul salariu net 2019

După doi ani în care au stat pe loc, chiar dacă inflația a scăzut chiar și până la 3,2 la sută, accizele pentru acest an cresc peste nivelul prevăzut în Codul Fiscal.

Prin actualizarea cu inflația, noile taxe au fost agreate încă de anul trecut la nivel guvernamental.

Alte articole din: Ultimele Stiri