Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rusia jubilează după votul pentru Brexit. "Scăpăm de sancţiunile UE"

Friday, 24 June 2016, 15:48 Sursă: REALITATEA.NET

Primarul Moscovei, Sergei Sobianin, e de părere că Rusia ar putea scăpa de sancţiunile UE după ieşirea Marii Britanii din comunitatea europeană.

"Fără Marea Britanie, nimeni nu se va lupta aşa mult pentru ca UE să menţină sacţiunile impuse Rusiei", a scris edilul pe Twitter.

O reacţie a venit vineri şi de la Kremlin. Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a salutat rezultatul votului din UK. Acesta a declarat că, având în vedere "noua realitate", speră ca "Marea Britanie îşi va da seama că are nevoie de bune relaţii cu Rusia". Azi e aşteptata şi o declaratie a lui Putin pe tema Brexit, potrivit Ziare.com.

Presedintele Consiliului Federatiei, camera superioara a Parlamentului rus, Konstantin Kosacev, a declarat, vineri, ca rezultatul referendumului din Marea Britanie dovedeste faptul ca UE are nevoie de reforme, care ar putea sa favorizeze un nou tip de relatii cu Rusia, apreciaza seful Senatului rus.

"Uniunea Europeana, asa cum este ea acum, nu-si multumeste nici membrii si nici pe cei care coopereaza cu ea, asa ca sunt necesare reforme", a sustinut Kosacev.

"Sa speram ca aceste reforme vor linisti ingrijorarile Rusiei si poate ca vor imbunatati ceva in relatiile noastre bilaterale", si-a exprimat el speranta.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL