Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Rusia dezvoltă al doilea vaccin anti-Covid

Tuesday, 22 September 2020, 15:09 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Irina Chirtoc

Noul vaccin a fost dezvoltat de Institutul Vector din Siberia, ai cărui specialişti au finalizat testele în fază incipientă pe pacienţi, săptămâna trecută, informează Agerpres.

Primul vaccin rusesc împotriva Covid-19 a fost dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, în august. În prezent, Sputnik-V este testat pe 40.000 de voluntari.

Reamintim că anunțul Rusiei privind înregistrarea primului vaccin împotriva Covid-19, pe 11 august, a fost primit cu prudență de OMS, care a atras atenția că trebuie să urmeze etapele de precalificare şi evaluare privind eficacitatea şi siguranţa. În plus, unii cercetători, inclusiv medici, se tem că Moscova ar putea pune prestigiul naţional în faţa siguranţei cetățenilor. Pentru a câștiga credibilitate, președintele Vladimir Putin a anunțat că una dintre fiicele sale a fost vaccinată cu succes, singurul efect secundar fiind o febră trecătoare. Un studiu recent arată însă că Sputnik V a declanşat o reacţie imunitară în rândul voluntarilor care au participat la testele clinice în fazele incipiente şi nu a cauzat efecte indezirabile grave.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL