Roşii. De ce trebuie să mănânci roşii în fiecare zi

Monday, 25 June 2018, 10:53, Sursă: REALITATEA.NET

Roșiile sunt o sursă bogată de vitaminele A și C și acid folic și conțin o gamă largă de substanțe nutritive și antioxidanți benefici, inclusiv acidul alfa-lipoic, licopen, colină, betacaroten și luteină.

Adaugă părerea ta

Acidul alfa-lipoic ajută corpul să convertească glucoza în energie. Unele dovezi sugerează că acesta poate regla glucoza în sânge, îmbunătățește vasodilataţia și asigură protecție împotriva retinopatiei la pacienții diabetici.

Iată câteva beneficii ale roșiilor pentru organism:

Previn cancerul

Sursă de antioxidanți puternici, precum vitaminele A, C și licopenul, roșiile combat efectele radicalilor liberi. Studiile au arătat că roșiile previn cancerul de prostată, colorectal, pulmonar, stomac, ovarian, de col uterin și de esofag.

Mențin pielea sănătoasă

Betacarotenul care este găsit și în morcovi, ajută la protejarea pielii împotriva efectelor nocive ale soarelui. Licopenul din roșii face pielea mai puțin sensibilă la razele UV, acestea fiind una din cauzele principale ale apariției ridurilor.

De asemenea, colagenul, sistemul de sprijin al pielii, este dependent de vitamina C, un alt antioxidant care previne daunele cauzate de soare, poluare, care previne ridurile și îmbunătățește textura.