Românii, speriați de virusul gripal. Camerele de gardă, luate cu asalt

Monday, 27 January 2020, 07:32 Sursă: Realitatea PLUS

Autor: Realitatea.NET

Cei mai speriați de acest virus sunt părinții. Încă de la primele ore ale dimineții, părinții au luat cu asalt camera de gardă a spitalului Grigore Alexandrescu, din Capitală, asta pentru că cei mici acuzau simpotme specifice gripei.

Specialitșii atrag atenția, ca în fiecare an, că prevenția și respectarea unor reguli simple sunt cele mai eficiente căi de a ține gripa departe.

"Nu avem nevoie de aceste teste, diagnosticul de gripă este febră, durere de mușchi... Acesta este tabloul general al gripei. A te duce la o camera de gardă doar ca să faci un test înseamnă că-l expui și nu e nimic benefic, ca atare, pot apărea și complicații. Suntem în plin sezon de gripă și măsurile pe care le luam sunt pe sezon de gripă indiferent dacă o botezăm epidemie sau nu. Campania de prevenire a gripei se traduce prin campania de vaccinare", spune Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș.

Peste 240 de cazuri de gripă au fost confirmate, până acum, în țară. Cele mai multe dintre ele în București, Ploiești și Brașov.

Trei oameni au fost răpuși de boală, dar este vorba de persoane nevaccinate, care aveau și alte probleme de sănătate.

Autoritățile din Capitală au intrat în alertă, motiv pentru care a fost convocat un comandament de urgență. 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL