România, condamnată de CEDO pentru încălcarea dreptului unui protestatar

Friday, 17 January 2020, 18:56 Sursă: Realitatea.NET

”Asociaţia VeDem Just aduce la cunoştinţa publicului hotărârea pronunţată la data de 14.01.2020 de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cauza Chitic c. României: o persoană care a manifestat împotriva decidenţilor politici în cadrul unui miting nu poate fi sancţionată de către jandarmi pentru că ar fi tulburat ordinea şi liniştea publică prin invocarea de sloganuri împotriva puterii politice”, a transmis Asociaţia, conform news.ro.

Bucureşteanul Chitic Mircea fusese sancţionat pentru tulburarea ordinii publice pentru că s-a alăturat unui miting antiguvernamental în data de 15 ianuarie 2012, strigând după miezul nopţii, sloganuri împotriva regimului politic.

El a fost amendat de jandarmi. A contestat hotărârea şi judecătorii europeni au înlocuit amenda cu avertisment. Nemulţumit, el a contestat mai departe hotărârea la Curtea de la Strasbourg.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-17 21:22:39
Acum CINE plateste !?

Jandarmii care au dat amenda !? Sefii care au impus-o ?! Politicienii care ai denaturat democratia !? Sau judecatorii care nu au oprit abuzul politicienilor prin institutiile statului !?

Alte articole din: ACTUAL