Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SRS: "Ponta, agent acoperit al SIE. Ilie Sârbu făcea biografii false pentru spioni"

Saturday, 20 May 2017, 12:45 Sursă: REALITATEA.NET

Sorin Roşca Stănescu susţine că are informaţii din cadrul unor servicii secrete că Victor Ponta ar fi fost ofiţer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe. Realitatea TV a solicitat un punct de vedere de la fostul premier. Iniţial, Victor Ponta a confirmat că va interveni in direct, prin telefon, apoi a transmis, tot prin sms, că a crezut că este vorba despre o glumă şi că nu va mai da curs invitaţiei.

”Ilie Sârbu făcea biografii false pentru spioni. A furnizat singur probele. Pentru că a văzut cum foarte mulți erau făcuți generali. A făcut o cerere la SIE pe care a depus-o la registratură și a solicitat să primească un grad, cum au alții”, explică jurnalistul, arătând că în acest fel s-a autodeconspirat socrul lui Victor Ponta.

Potrivit lui Roşca Stănescu, Ilie Sârbu a lucrat la una dintre cele mai conspirate direcții din SIE și confecționa biografii false pentru spionii care urmau să plece în misiune. "El s-a desconspirat singur" a mai spus Stănescu.

Sorin Roșca Stănescu reamintește că Traian Băsescu a povestit ce s-a întâmplat cu Victor Ponta la SIE.

”A fost racolat cât a fost procuror. Nu se știe dacă Victor Ponta a continuat și ca politician să fie agent SIE. Traian Băsescu a făcut dezvăluirilie din motiv de răfuială politică. Am dovezi separate. Înainte cu câteva lui ca Traian Băsescu să atace această temă, eu am fost primul care a scris. Este vorba despre informații pe care le-am obținut în calitate de jurnalist de la agenți din servicii”, adaugă SRS.

Gazetarul a mai subliniat că este strict interzis ca un om care deține o funcție importantă în stat să fie agent pentru vreo structură de informații.

"În primul rând înseamnă încălcarea flagrantă a legii. Agenţii sub acoperire din politică, sindicate, partide sau puterea judecătorească e interzisă de lege. E adevărat că legea nu stabileşte o pedeapsă, dar moral e grav pentru că agenţii sub acoperire şi cei care i-au trimis au încălcat legea. Pe lângă mandatul primit ca parlamentar de la popor, se suprapune o altă comandă, ceea ce îi alterează activitatea", a explicat SRS.

În cazul arhivei SIPA, Sorin Roșca Stănescu a declarat că aceasta trebuie desecretizată, această procedură fiind obligatorie înaintea distrugerii.

”Eu nu cred că desecretizarea arhivei SIPA ne va pune nouă la dispoziție informații din viața intimă a judecătorilor sau procurorilor. Eu nu vreau să aflu cu cine a făcut dragoste un procuror”, a conchis jurnalistul în intervenția sa telefonică de la Realitatea TV.

 
Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL