Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

REZULTATE CONTESTAȚII EVALUARE NATIONALA. EDU.ro afișează notele finale la capacitate

Tuesday, 05 July 2016, 10:39 Sursă: REALITATEA.NET

REZULTATE CONTESTAȚII EVALUARE NATIONALA. EDU.ro Ministerul Educației publică marți, 5 iulie, notele finale, după contestații.

Notele vor fi afișate pe EDU.ro și p Realitatea.net. Rămâneți alături de noi pentru a afla toate rezultatele, județ cu județ.

-  (1) Candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene/a municipiului București de organizare a evaluării naționale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale după contestații. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

(2) Solicitarea de vizualizare, menționată la alin. (1), nu poate conduce la reevaluarea și/sau modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

(3) Cu excepția candidatului sau a părinților/reprezentanților legali ai acestuia, pot solicita să vadă lucrarea/lucrările doar membrii comisiei județene/a municipiului București de organizare a evaluării naționale sau cei ai Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale, în scopul reevaluării acesteia/acestora, conform prevederilor art.6 pct.(10) și ale
art.9 pct. (25) din Metodologia de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010-2011, aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 4.801/2010

- de știut, despre contestații: 

(1) În procesul de evaluare a lucrărilor și de rezolvare a contestațiilor, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculează și se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

(2) În cazul în care diferența între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori, stabiliți de președintele comisiei, iar nota acordată de aceștia, va fi nota finală.

- Ministerul Educației nu a precizat un termen limită pentru afișarea rezultatelor finale, după contestații. Vineri, notele înainte de contestații au fost afișate cu câteva minute înainte de ora 16.00. De asemenea, nu știm deocamdată care este numărul total de contestații depuse de elevii din întreaga țară

REZULTATE CONTESTAȚII EVALUARE NATIONALA. EDU.roCe spune Ministerul Educației

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii).

Situaţia statistică generală relevă că 111.510 candidaţi (75%) au obţinut medii peste 5, în vreme ce 37.137 (25%) de candidaţi au obţinut medii sub 5. Un număr de 241 de candidaţi a obţinut media generală 10 (cei mai mulţi, în judeţul Iaşi - 23). Pe tranşe de medii, cele mai multe - 13.533 - sunt cuprinse în intervalul 8 - 8,49.

Rata de participare a fost de 96,7%: 148.647 de candidaţi prezenţi, dintr-un total de 153.673 înscrişi. 16 elevi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă.

Distribuţia pe judeţe a mediilor peste 5 în partea sa superioară arată astfel: Brăila (89,2%), Cluj (88,9%), Municipiul Bucureşti (87,2%), Prahova (85,9%) şi Galaţi (81,9%). Rate scăzute de medii peste 5 se înregistrează în judeţele Giurgiu (55,1%), Teleorman (60%), Mehedinţi şi Călăraşi, ambele cu 64,9%.

La proba de Limba şi literatură română, 122.403 candidaţi (82,3%) au primit note peste 5, iar 1.213 de candidaţi, nota 10. La Matematică, 100.050 de candidaţi au avut note peste 5, iar lucrările a 2.556 de candidaţi au fost notate cu 10.
Contestaţiile pot fi depuse în cursul acestei zile, până la ora 20:00. Acestea vor fi soluţionate în perioada 2 - 4 iulie 2016, urmând ca rezultatele finale să fie afişate miercuri, 5 iulie 2016.

Pe baza rezultatelor la Evaluare Națională 2016 prezentate pe edu.ro vă prezentăm un top cu județele în care elevii au obținut cele mai multe medii de 10.

București - 47 de medii de 10 după rezultate Evaluare Națională 2016

Iași - 23 de medii de 10 după rezultate Evaluare Națională 2016

Constanța - 17 medii de 10 după rezultate Evaluare Națională 2016

Argeș - 17 medii de 10 după rezultate Evaluare Națională 2016

Bihor - 16 medii de 10 după rezultate Evaluare Națională 2016

EDU.ro se joacă nu nervii elevilor. A trecut deja de ora 15.00 și rezultatele nu au fost încă afișate

Rezultatele întârzie puțin, comparativ cu anii trecuți. NU uitați că dacă vreți să depuneți contestații trebuie să o afceți rapid, până în ora 20.00

Doar aproximativ o oră până la termenul limită stabilit de Ministerul Educației pentru afișarea notelor. Emoțiile sunt maxime acum

A apărut harta unde Ministerul Educației va încărca notele. Rezultatele le veți putea vedea aiciEDU.ro

- Nu uitați: aveți la dispoziție adresa noastră martorocular@realitatea.net dacă doriți să semnalați diverse probleme

- a fost publicat site-ul evaluare.edu.ro, unde vor fi afișate notele la Evaluare Națională. Așteptarea este aproape de final

- Ne așteptăm să existe multe contestații. Motivul este știut. Peste 40.000 de părinţi sau absolvenţi de clasa a VIII-a contestă unul dintre subiectele de la examenul de matematică.

Aceştia reclamă o cerinţă ca fiind incorect formulată, ceea ce i-ar fi indus în eroare pe elevi. În replică, Centrul Naţional de Evaluare şi Prognoză susţine că exerciţiul a fost clar şi conform programei. Opinii în sprijinul petenților a formulat și fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, la Realitatea TV.

Rămâne de văzut câți elevi vor avea nota mai mică din cauza acestui item. Voi ce părere aveți în această dezbatere?

- suntem curioși câți elevi de 10 vom avea în 2016, după afișarea notelor la Evaluare Națională. Subiectele au fost mai ușoare decât anul trecut, mai ales la română.

1 iulie 2016 - Afişarea rezultatelor pe EDU.RO si pe site-urile inspectoratelor şcolare (până la ora 16:00)
1 iulie 2016 - Depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00) 
2 - 4 iulie 2016 - Rezolvarea contestaţiilor 
5 iulie 2016 - Afişare REZULTATE FINALE după contestaţii

REZULTATE CONTESTAȚII EVALUARE NATIONALA. EDU.roImportant, despre contestații:

Art.7. (1) În procesul de evaluare a lucrărilor și de rezolvare a contestațiilor, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, se calculează și se trece pe lucrare nota finală, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor acordate de cei doi profesori evaluatori.

(2) În cazul în care diferența între notele acordate de către cei doi profesori evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori, stabiliți de președintele comisiei, iar nota acordată de aceștia, va fi nota finală.

Candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene/a municipiului București de organizare a evaluării naționale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale după contestații. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

(2) Solicitarea de vizualizare, menționată la alin. (1), nu poate conduce la reevaluarea și/sau modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

(3) Cu excepția candidatului sau a părinților/reprezentanților legali ai acestuia, pot solicita să vadă lucrarea/lucrările doar membrii comisiei județene/a municipiului București de organizare a evaluării naționale sau cei ai Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale, în scopul reevaluării acesteia/acestora, conform prevederilor art.6 pct.(10) și ale art.9 pct. (25) din Metodologia de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a în anul școlar 2010-2011, aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 4.801/2010. 
Art

 REZULTATE MATEMATICA Capacitate 2016. Află notele la Matematică la Evaluarea Naţională

REZULTATE ROMANA Capacitate 2016. Află notele la Română la Evaluarea Naţională

CONSTESTAŢII CAPACITATE 2016. Peste 40.000 de părinţi sau absolvenţi de clasa a VIII-a contestă unul dintre subiectele de la examenul de matematică. Aceştia reclamă o cerinţă ca fiind incorect formulată, ceea ce i-ar fi indus în eroare pe elevi. În replică, Centrul Naţional de Evaluare şi Prognoză susţine că exerciţiul a fost clar şi conform programei. Astăzi, până la ora 16, se vor afişa rezultatele la Evaluarea Naţională, şi se pot depune contestaţiile.

Rezultate Evaluare Nationala 2016. Astăzi, elevii de clasa a VIII-a află rezultatele la examenul de Evaluare Naţională 2016. Notele la Română şi la Matematică, de la Evaluarea Naţională, vor fi afişate la avizierele şcolilor, pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul Ministerului Educaţiei - EDU.RO.

De asemenea, rezultatele la Evaluarea Naţională pot fi consultate pe realitatea.net. După aflarea rezultatelor la examenul de Capacitate 2016, elevii şi părinţii vor avea la dispoziţie doar 4 ore pentru a depune contestaţiile (16.00 - 20.00). Contestaţiile la Evaluarea Naţională 2016 se depun la secretariatul şcolii unde elevul a absolvit clasele V-VIII

Rezultate Evaluare Nationala 2016. Prima probă la Evaluarea Naţională 2016 a avut loc luni, 27 iunie. Dintre cei 153.672 de candidaţi înscrişi, au fost prezenţi 149.130 (97,04%), iar 4.542 (2,96%) au absentat.

Au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă 6 candidaţi. Lucrările acestora au fost notate cu 1.

Rezultate Evaluare Nationala 2016. Marţi, 28 iunie, elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Examenul de Capacitate 2016 s-a încheiat miercuri, 29 iunie, cu proba scrisă la Matematică.

REZULTATE CONTESTAȚII EVALUARE NATIONALA. EDU.ro. Constestaţii la Evaluarea Naţională 2016

Prima afişare a rezultatelor este programată pe data de 1 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse şi contestaţiile (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Pentru susţinerea probelor au fost desemnate 4.809 centre de examen. Lucrările candidaţilor au fost corectate în centre zonale din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Rezultate Evaluare Nationala 2016. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

Rezultate Evaluare Nationala 2016. Miercuri, 29 iunie, s-a desfăşurat ultima probă scrisă (matematică) din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Din totalul celor 153.673 de elevi înscrişi, s-au prezentat 148.795 de elevi (96,83%). Opt elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, iar 4.878 de elevi au absentat.

Rezultate Evaluare Nationala 2016. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (inundaţii), 24 de elevi din localităţile Darova şi Boldur, care ar fi trebuit să participe la proba de matematică în centrul de examen organizat la Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu” din Lugoj (judeţul Timiş), au susţinut examenul joi, 30 iunie, cu aprobarea Comisiei Naţionale.

La proba de Limba şi literatura maternă, desfăşurată marţi, 28 iunie, rata de prezenţă a fost de 97,55% (8.921 de elevi prezenţi dintr-un total de 9.145 înscrişi).

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro ALBA 

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro ARAD

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro ARGEŞ

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro BACĂU

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro BIHOR

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro BISTRIŢA - NĂSĂUD

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro BOTOŞANI

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro BRAŞOV

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro BRĂILA

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro BUCUREŞTI

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro BUZĂU

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro CARAŞ - SEVERIN

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro CĂLĂRAŞI

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro CLUJ

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro CONSTANŢA

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro COVASNA

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro DÂMBOVIŢA

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro DOLJ

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro GALAŢI

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro GIURGIU

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro GORJ

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro HARGHITA

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro HUNEDOARA

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro IALOMIŢA

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro IAŞI

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro ILFOV

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro MARAMUREŞ

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro MEHEDINŢI

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro MUREŞ

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro NEAMŢ

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro OLT

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro PRAHOVA

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro SATU MARE

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro SĂLAJ

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro SIBIU

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro SUCEAVA

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro TELEORMAN

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro TIMIŞ

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro TULCEA

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro VASLUI

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro VÂLCEA

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro VRANCEA

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro. Anul trecut, în Bucureşti mai bine de 89% dintre elevi au luat note peste cinci la examenul de la finalul clasei a 8-a, iar 13 au obţinut nota zece la ambele materii.

REZULTATE CONTESTAȚII EVALUARE NATIONALA. EDU.ro. În total, la limba română, 85% dintre lucrări au fost notate cu 5 şi peste 5.00, în timp ce la matematică, procentul a fost mai mic. Pe primele locuri se află elevii din judeţele Cluj şi Brăila.

REZULTATE CONTESTAȚII EVALUARE NATIONALA. EDU.ro. Note de 10

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro. Per total, 409 elevi au obţinut media 10. În acest an, rata de promovare este mai mare decât în 2014. În ceea ce priveşte mediile de 10 obţinute de absolvenţii de clasa a VIII-a, judeţul Cluj se poate lăuda cu cei mai bine pregăiţi elevi. În schimb, Brăila se poate mândri ce cea mai mare rată de promovare, de 92,4%, urmat de Cluj cu o rată de promovabilitate de 92,4%. Singurul judeţ în care nu s-a obţinut nicio medie de 10 este Harghita, în timp ce Teleormanul este singurul judeţ în care procentul promovabilităţii a scăzut.

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro. Judeţele cu cele mai multe note de 10, anul trecut:

1. Cluj - 43 medii de 10
2. Bucureşti - Ilfov - 26 medii de 10
3. Suceava - 25 medii de 10
4. Argeş - 24 medii de 10
5. Iaşi - 20 medii de 10
6. Sălaj - 19 medii de 10
7. Brăila - 19 medii de 10
8. Dolj - 19 medii de 10
9. Bacău - 17 medii de 10
10. Bihor - 14 medii de 10
11. Neamţ - 14 medii de 10
12. Satu Mare - 12 medii de 10
13. Constanţa - 12 medii de 10
14. Galaţi - 11 medii de 10
15. Mehedinţi - 10 medii de 10
16. Olt - 10 medii de 10
17. Buzău - 9 medii de 10
18. Maramureş - 9 medii de 10
19. Prahova - 8 medii de 10
20. Giurgiu - 8 medii de 10
21. Teleorman - 8 medii de 10
22. Mureş - 7 medii de 10
23. Sibiu - 7 medii de 10
24. Botoşani - 6 medii de 10
25. Braşov - 6 medii de 10
26. Vaslui - 6 medii de 10
27. Vrancea - 6 medii de 10
28. Dâmboviţa - 6 medii de 10
29. Gorj - 5 medii de 10
30. Caraş-Severin - 4 medii de 10
31. Hunedoara - 4 medii de 10
32. Ialomiţa - 4 medii de 10
33. Alba - 4 medii de 10
34. Arad - 3 medii de 10
35. Timiş - 3 medii de 10
36. Călăraşi - 2 medii de 10
37. Covasna - 2 medii de 10
38. Bistriţa - 2 medii de 10
39. Vâlcea - 1 medie de 10
40. Tulcea - 1 medie de 10
41. Harghita - zero medii de 10

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro. Rata de promovare s-a îmbunătăţi în toate judeţele, cu o singură excepţie: Teleorman (67% în 2015, faţă de 70% în 2014).

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro. La Limba Română, 85,4% dintre elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională au obţinut note peste 5, în timp ce la Matematică, procentul a fost mai mic, de 73,5%.

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro. Cea mai mare rată de promovare a fost înregistrată în judeţul Brăila (92,4% dintre elevi au luat note peste 5), urmat de Cluj, cu o rată de promovabilitate de 92,4%.

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro. Şcoala cu cele mai bune rezultate, anul trecut

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro. Şcoala cu cea mai mare medie a notelor obţinute de elevi la examenul de evaluare naţională, respectiv 9,62, este Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi.

Pe locul al doilea s-a clasat Colegiul Naţional "Gheorghe Vranceanu" din Bacău, cu media 9,61, iar pe locul al treilea Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Cluj-Napoca, cu media 9,59.

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro. În Capitală, Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" a obţinut cele mai bune rezultate la Evaluare Naţională, clasându-se pe poziţia a 11-a în ierarhia naţională.

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 EDU.ro. Topul şcolilor cu cele mai bune rezultate la EVALUAREA NAŢIONALĂ, anul trecut:

1. Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" Galaţi - media 9,62

2. Colegiul Naţional "Gheorghe Vrânceanu" Bacău - media 9,61

3. Colegiul National "Emil Racoviţă" Cluj-Napoca - media 9,59

4. Colegiul Naţional "Andrei Şaguna" Braşov - media 9,57

5. Colegiul National, Iaşi - media 9,52

6. Colegiul Naţional "Unirea" Focşani - media 9,51

7. Colegiul Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci" Brăila - media 9,50

8. Colegiul Naţional "Zinca Golescu" - media 9,50

9. Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" Baia Mare - media 9,50

10. Liceul Teoretic "Ovidius" Constanţa - media 9,48

11. Colegiul Naţional "Gheorghe Lazar" Bucureşti - medie 9,47

12. Colegiul "Costache Negruzzi", Iaşi - medie 9,46

13. Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani - medie 9,45

14. Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" - medie 9,43

15. Liceul Teoretic "Şcoala Mea" - medie 9,40

16. Colegiul Naţional "Moise Nicoara" Arad - medie 9,37

17. Colegiul Naţional "Ferdinand I" Bacau: medie 9,37

18. Colegiul Naţional Mihai Eminescu Satu Mare - medie 9,37

19. Colegiul Naţional "Emil Racovita", Iaşi - medie 9,36

20. Colegiul National "Gh.Lazar" Sibiu -medie 9,31

21. Colegiul National "Petru Rares", Municipiul Piatra-Neamt: - medie 9,31

22. Colegiul National "Mircea cel Batran" Constanta: medie 9,31

23. Colegiul National "Alexandru Papiu Ilarian" Tirgu Mures - medie 9,27

24. Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza", Municipiul Ploiesti: medie 9,27

25. Colegiul National "B. P. Hasdeu" Municipiul Buzau: medie 9,24

26. Transylvania College The Cambridge International School in Cluj - medie 9,24

27. Scoala Gimnaziala "Ion Creanga" Braila - medie 9,24

28. Colegiul National 'Dr. Ioan Mesota' Brasov - medie 9,24

29. Colegiul National de Informatica 'Grigore Moisil' Brasov: medie 9,24

30. Colegiul National "Spiru Haret", Localitatea Tecuci - medie 9,23

31. Colegiul National "Emanuil Gojdu" Oradea - medie 9,23

32. Colegiul National "Nicolae Balcescu" Brăila - medie 9,23

33. Colegiul National "Grigore Moisil"Bucureşti - medie 9,21

34. Scoala Gimnaziala "Elf" Cluj-Napoca: medie 9,19

35. Colegiul National "Nichita Stanescu", Municipiul Ploiesti: medie 9,17

36. Şcoala gimnazială "Anastasia Popescu" - medie 9,17

37. Şcoala gimnazială "Ioan Bob" Cluj-Napoca - medie 9,17

38. Colegiul National "Traian" din 8. Drobeta-Turnu Severin - medie 9,16

39. Colegiul National "Petru Rares" Suceava - medie 9,15

40. Colegiul National "Cuza Voda", Huşi - medie 9,13

41. Colegiul National "Ion Luca Caragiale", Municipiul Ploieşti - medie 9,12

42. Colegiul National "Vladimir Streinu" Găeşti - medie 9,10

43. Liceul Borşa - medie 9,10

44. Colegiul National "Mihai Viteazul", Municipiul Ploieşti - medie 9,08

45. Colegiul National "Mihai Eminescu", Iaşi - medie 9,08

46. Scoala Gimnaziala "Mircea Eliade" Craiova - medie 9,08

47. Colegiul National "Dragos Voda" Sighetu Marmaţiei - medie 9,07â

48. Şcoala gimnazială nr. 79 din Bucureşti - medie 9,07

49. Colegiul Naţional "Doamna Stanca" Satu Mare - medie 9,06

50. Complexul Educational Lauder Reut din Bucureşti - medie 9,02

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro. Tot ce trebuie să ştiţi despre ADMITERE LICEU 2016

CALENDAR ADMITERE LICEU 2016:

8 – 12 iulie 2016 Introducerea in baza de date computerizata a datelor din fisele de inscriere

9 – 13 iulie 2016 Verificarea de catre parinti si candidati a fiselor editate de calculator, corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator

19 iulie 2016 Repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului şcolar 2016 – 2017

20 iulie 2016 Afisarea in unitatile de invatamant gimnazial a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in unitatile de invatamant liceal de stat din judet / municipiul Bucuresti

Afisarea de catre fiecare unitate din invatamantul liceal a listei candidatilor repartizati in acea unitate

21 iulie – 29 iulie 2016 Depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati.

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro. Absolvenţii clasei a VIII-a din promoţia 2016, indiferent de vârstă, precum şi cei din promoţiile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016 - 2017, se înscriu în învăţământul liceal, la cursuri de zi.

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 EDU.ro. Învăţământ liceal – curs seral sau frecvenţă redusă Absolvenţii învăţământului gimnazial din promoţiile anterioare, care împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016 - 2017, se pot înscrie în învăţământul liceal doar la cursuri serale sau cu frecvenţă redusă, în perioada prevăzută de calendarul admiterii.

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro. Admiterea se realizează conform ,,Metodologiei de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2011-2012”, aprobată prin OMECTS 4802/31.08.2010.

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro. Înscrierea în clasa a IX-a învăţământ liceal preuniversitar de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere.

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca media ponderată între media generală la Evaluarea Națională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75% şi media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere (pentru absolvenţii din promoţiilor 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 şi 2016)

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro. Media generală la Evaluarea Naţională se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la probele incluse în Evaluarea Naţională.

 Media generală la Evaluarea Naţională va fi calculată, indiferent dacă una sau mai multe din notele obţinute la Evaluarea Naţională sunt inferioare notei cinci.

 Media de admitere se calculează, indiferent dacă media generală la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a este inferioară notei cinci.

 Media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a şi media de admitere se calculează cu două zecimale, fără rotunjire.

REZULTATE CONTESTAȚII EVALUARE NATIONALA. EDU.ro. În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

a) media generală la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a

b) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

c) nota obţinută la proba de limba și literatura română din cadrul Evaluării Naţionale;

d) nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;

e) nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștinţelor de limbă maternă, susţinută conform prevederilor Art.10 din anexa 1 la OMECTS nr. 4802/31.08.2010, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

REZULTATE CONTESTAȚII EVALUARE NATIONALA. EDU.ro. În cazul în care, la o unitate de învăţământ, pe ultimul loc, există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate școlară care au mediile de admitere şi toate mediile menţionate mai sus egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată.

Pentru liceul teoretic și vocaţional, repartizarea candidaţilor se efectuează pe filiere, profiluri și specializări, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere/mediilor finale de admitere şi în funcţie de opţiuni.

Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro. În cazul filierei tehnologice, repartizarea candidaţilor se face pe domenii, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiuni. Repartizarea pe calificări profesionale se va face în următorii ani de studiu, potrivit structurii curriculare aprobate şi
conform reglementărilor în vigoare. Unitatea de învăţământ şi inspectoratul școlar au obligaţia de a afişa oferta de şcolarizare/oferta de formare profesională concretizată în profiluri, domenii şi calificări profesionale.

REZULTATE CONTESTAȚII EVALUARE NATIONALA. EDU.ro. Pentru liceele din filiera vocaţională - profilurile sportiv, militar, teologic, artistic, pedagogic - precum şi pentru liceul Waldorf, specializarea filologie, se vor organiza, înainte de începerea repartizării computerizate, probe de aptitudini, conform metodologiei. Rezultate Evaluarea Naţională 2016 edu.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL