Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

REZIDENŢIAT 2017. Tot ce trebuie să ştii despre examenul de duminică: grile, rezolvări şi rezultate

Tuesday, 14 November 2017, 15:05 Sursă: REALITATEA.NET

REZIDENŢIAT 2017. Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniu de concurs.

Pe baza punctajelor obţinute la concurs se alcătuieşte o clasificare unică naţională pentru fiecare domeniu.

REZIDENŢIAT 2017. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea clasificării, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, indiferent de centrul universitar de concurs.

REZIDENŢIAT 2017. Consultă listele finale cu candidații înscriși la concurs

REZIDENŢIAT 2017. Cine se poate prezenta la concurs:

a) candidații posesori ai unei diplome de licență în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta;
b) rezidenții aflați în pregătire, cu respectarea prevederilor art. 6 din Ordonanța Guvernului nr. 18/2009, aprobată prin Legea nr. 103/2012, cu completările ulterioare;
c) specialiștii care doresc să efectueze pregătire într-o altă specialitate, cu respectarea prevederilor legale, privitor la obținerea celei de a doua specialități. Specialiștii care au efectuat programul de pregătire prin rezidențiat, forma pe post, pot obține a doua specialitate după îndeplinirea condiției din actul adițional încheiat la contractul de muncă; d) candidații care îndeplinesc condițiile privind cetățenia stabilite de Legea nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății, Republicată, cu modificările și completările ulterioare, și au diplomă de licență în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta.

REZIDENŢIAT 2017. Sunt admiși la concurs numai candidații care sunt apți din punct de vedere medical (fizic și neuropsihic) pentru exercitarea activității în domeniul pentru care candidează, conform certificatului medical aflat la dosarul de înscriere.

Înscrierile pentru concurs s-au făcut prin direcţiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu reţea sanitară proprie, în perioada 18-27 octombrie 2017, inclusiv. Programul de depunere a dosarelor va fi următorul: pentru zilele de luni până joi orele 9,00-15,00, respectiv 9,00-14,00 pentru zilele de vineri. Direcţiile de sănătate publică, respectiv ministerele cu reţea sanitară proprie îşi vor adapta numărul punctelor de depunere a dosarelor în funcţie de afluxul de candidaţi.

REZIDENŢIAT 2017. Lista cu locurile scoase la concurs, pe fiecare județ, poate fi consultată AICI 

REZIDENŢIAT 2017. Lista cu posturile scoase la concurs, pe fiecare județ, poate fi consultată AICI 

REZIDENŢIAT 2017. Tematica și bibliografia pentru domeniul MEDICINĂ

REZIDENŢIAT 2017. Tematica și bibliografia pentru domeniul MEDICINĂ DENTARĂ

REZIDENŢIAT 2017. Tematica și bibliografia pentru domeniul FARMACIE


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL