Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Republica Moldova prelungește starea de urgență până pe 31 august. Noile restricții anunțate

Friday, 24 July 2020, 18:14 Sursă: Realitatea.net, Agerpres

Până în septembrie, va fi interzisă organizarea ceremoniilor, precum nunţi sau botezuri. Sunt permise evenimentele în cadrul unităţilor de alimentaţie publică la care participă cel mult 50 de persoane, cu respectarea regulilor stabilite de autorități.

Sunt permise și activităţile de turism şi recreere în aer liber, precum ciclism, alergat, canotaj sau pescuit, cu participarea a cel mult zece persoane. Plimbările în locurile publice, precum păduri, parcuri, alei sau plaje va fi permisă pentru grupuri de trei persoane și cu respectarea distanței de cel puțin un metru.

Rămân închise spațiile de joacă pentru copii, terenurile de sport, parcurile de distracţii sau zonele de agrement și cluburile de noapte. De asemenea, este interzisă activitatea în incinta teatrelor, cinematografelor şi sălilor de concerte, cu excepția repetițiilor.

Persoanele de peste 63 de ani nu vor avea voie în locuri publice, decât dacă se impune dintr-o necesitate stringentă, precizează Agerpres.

Guvernul a anunțat că, din august, vor putea fi organizate evenimente culturale în aer liber de către instituţiile acreditate de Ministerul Educaţiei, tot cu participarea a maximum 50 de spectatori. De asemenea, va fi permisă organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu un număr de până la 50 persoane, cu respectarea normelor de sănătate publică. De la 1 august vor putea fi reluate și antrenamentele şi competiţiile sportive în spaţii închise, organizate de către Federaţiile sportive naţionale, fără spectatori şi cu acordul Ministerului. 

Grădiniţele, şcolile, gimnaziile şi universităţile vor fi deschise pentru admiterea elevilor sau studenţilor, dar procesul educaţional rămâne suspendat. Comisia a aprobat Instrucţiunea de pregătire pentru redeschiderea grădiniţelor şi creşelor.

Vineri, bilanțul epidemiei din Republcia Moldova a depășit 22.483 de cazuri de contaminare și 726 de decese.Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL