Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Republica Moldova: Două treimi din persoanele infectate cu COVID-19, tratate la domiciliu

Wednesday, 01 July 2020, 09:53 Sursă: Realitatea.net

"Vreau să vin cu o explicație de rigoare. Acasă rămân pentru a fi tratați pacienții care au forme ușoare. De regulă medicamentul care se recomandă este paracetamol, care se administează atunci când persoana are febră”, a declarat ministrul Sănătății.
 
În cazul în care starea de sănătate a persoanei infectate cu COVID-19 se agravează, aceasta va internată de urgență în spital: „Dacă persoana continuă să aibă febră, dacă are nevoie de tratament, cum sunt preparatele antibiotice, nu poate fi vorba de tratament la domiciliu. Aici e vorba de internare în spital. Noi nu ne-am schimbat abordarea. Copiii, femeile gravide și persoanele de peste 60 de ani sau cu anumite probleme de sănătate sunt tratate în instituții spitalicești în mod obligatoriu”.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a transmis și un avertisment, în condițiile în care unii pacienți ajung în stare foarte gravă la spital din cauză că se prezintă prea târziu la medic.
 
„Nu recomandăm autotratament. (...) Noi avem persoane care au decedat, iar cauza de deces este anume adresarea tardivă la medic”, a explicat Viorica Dumbrăveanu.

Până în prezent, 9.382 de persoane au fost declarate vindecate de coronavirus, în timp ce 545 au decedat din cauza infecției cu COVID-19, în Republica Moldova.
 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL