Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Relațiile bolnăvicioase din sistemul sanitar. Legătura dintre afaceriștii controversați și șefii din spitale

Wednesday, 13 May 2020, 07:42 Sursă: Realitatea PLUS

Cele 28 de licitații publice câștigate de firma lui Andrei Mihai Dracea, Vavian Trading, în anul 2019, în plină guvernare PSD, i-au adus de la spitale 79,6 milioane de lei. Adică... 10.000 de lei în fiecare oră! O mare parte din bani a venit de la Spitalul de Urgență Sfântul Ioan, din Capitală, fără licitație, doar prin concurs de oferte directe. Așa că omul de afaceri născut la Moscova, Andrei Mihai Dracea, nu avea nicio emoție.

Cheia succesului financiar al lui Dracea la Spitalul Sf Ion este Bogdan Florin Geavlete, directorul medical al instituției. Medicul Geavlete, despre care am arătat și în episodul de ieri că este controversat pentru relațiile cu ofițerii unor servicii secrete, a apărut și în alte anchete. Doctorul cu studii de Securitate comunitară şi terorism, potrivit CV-ului public, ar fi fost implicat, potrivit reporterilor EVZ.ro, într-un dosar fabricat, cu conotații sexuale. Renumitul profesor Dr. Petrișor Geavlete, șeful clinicii de urologie de la Spitalul Sfântul Ioan și tatăl lui Bogdan Geavlete, a fost acuzat de viol, în 2018, de fiica unei paciente. O anchetă Evenimentul Zilei arată că declarația tinerei care l-a băgat pe Geavlete senior într-o anchetă penală a fost prezentată incomplet, iar în spatele scandalului sexual este chiar relația proastă dintre tată și fiu.

Contactat, la acea dată, de reporterii EVZ.ro, Geavlete junior a declarat, pe un ton jovial, că nu îl interesează viața personală a tatălui său și că acest subiect nu este important pentru el.

"În cauza instrumentată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au fost efectuate audieri, au fost dispuse expertize, fiind administrat probatoriul, în conformitate cu prevederile legale. Cercetările sunt continuate de Secția 26 Poliție sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsuri legale", se arată în răspunsul Poliției Capitalei la solicitarea Realitatea PLUS.

În ciuda ciuda apelurilor repetate, Bogdan Geavlete nu a putut fi contactat de Realitatea PLUS nici pentru un punct de vedere. De asemenea, nici șeful firmei Vavian Trading nu a putut fi contactat în ultimele zile de reporterii Realitatea PLUS.

Medicul cu studii la Moscova, Andrei Mihai Dracea, apare ca asociat în 8 societăți comerciale. Cele mai multe rulează milioane de lei fără niciun angajat, dar aproape toate raportează pierderi la sfârșit de an financiar. Adică statul nu încasează mai nimic de pe seama lor. Cu toate acestea, în ultimii ani, firmele controversate din Sănătate nu au făcut obiectul unei anchete serioase a statului român. Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL