Referat DNA. Senatorul Cordoș i-a cerut fiicei să ascundă probe care o puteau incrimina pe soția sa

Friday, 24 April 2015, 13:33 Sursă: REALITATEA.NET

Senatorul Alexandru Cordoș i-a cerut fiicei Andreea Alexandra să ascundă o geantă cu documente care o incriminau pe soția sa, după ce a aflat că aceasta era vizată de o anchetă penală, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a Mihaielei Cordoș pentru fapte de corupție.

Adaugă părerea ta

"După ce organele de urmărire penală s-au deplasat la biroul inculpatei Cordoș Mihaiela Lucia, iar membrii familiei au aflat de acțiunea organelor de urmărire penală, în vederea ascunderii unor mijloace de probă, de îndată, la solicitarea lui Cordoș Alexandru, Cordoș Andreea Alexandra s-a deplasat în comuna Florești, județul Cluj, la locuința unei prietene, unde a dus, spre a fi ascunsă, o geantă cu mai multe bunuri, existând suspiciunea reală că în geanta respectivă sunt înscrisuri sau bunuri care au legătură cu activitatea infracțională reținută în sarcina inculpatei Cordoș Mihaiela Lucia. Având în vedere cele expuse, există o suspiciune reală că se încearcă împiedicarea desfășurări normale a anchetei penale, prin ascunderea unor mijloace de probe incriminatoare pentru inculpată", se arată în referatul citat de AGERPRES.

Cu ocazia desigilării genții respective, anchetatorii au identificat, printre altele înscrisuri, documente referitoare la împrumuturile contractate de inculpata Mihaiela Cordoș pe numele mai multor persoane, împrumuturi confirmate și de o serie de convorbiri telefonice interceptate pe parcursul cercetărilor. De asemenea, au fost identificate documente referitoare la o parte dintre persoanele care au cumpărat influență de la Mihaiela Cordoș.

Potrivit procurorilor DNA, alte probe au fost ascunse pe 23 aprilie de sora Mihaielei Cordoș, la cererea mamei celor două.

"În urma probelor administrate în cauză a rezultat faptul că la data de 23 aprilie 2015, Bara Nastasia, mama lui Cordoș Mihaiela Lucia, a purtat o discuție telefonică cu fiica acesteia, Rus Adriana Gabriela, solicitându-i să vină să ridice de la locuința familiei Cordoș, unde se afla, o plasă, rezultând din context că în interiorul acesteia s-ar afla bunuri/documente aparținând familiei Cordoș. Discuția dintre cele două a avut loc în contextul în care au luat cunoștință de faptul că se efectuează acte de urmărire penală față de Cordoș Alexandru, Cordoș Andreea Alexandra și Cordoș Mihaiela Lucia", se menționează în referat.

Anchetatorii au stabilit că plasa respectivă a fost introdusă în autoturismul Nastasiei Bara, care a fost parcat în spatele blocului unde se află locuința familiei Cordoș. Ulterior, cu ocazia percheziției, a fost identificată o plasă în care erau introduse mai multe plicuri cu acte referitoare la credite bancare.

Mihaiela Lucia Cordoș, referent la Spitalul Clinic Județean Cluj, soția senatorului Alexandru Cordoș, va fi prezentată Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, procurorii Serviciul Teritorial Cluj au reținut-o pe Mihaiela Lucia Cordoș, acuzată de trafic de influență, în formă continuată (26 acte materiale).

În acest dosar, procurorii DNA Cluj au dispus efectuarea urmăririi penale față de senatorul Alexandru Cordoș și fiica sa, Andreea Alexandra Cordoș, pentru complicitate la trafic de influență în formă continuată.