Reacția PSD despre huiduielile de la Iași: Jenant, domnule președinte!

Friday, 24 January 2020, 19:09 Sursă: Facebook

Autor: Realitatea.NET

 

„Jenant, domnule Președinte! Jenant, domnule Orban! De Ziua Sfântă a Unirii, românii nu meritau acest lucru. Măcar atâta lucru să fi înțeles de la cei care, acum 161 de ani, au fost în aceleași locuri! Românii au nevoie de autostrăzi bugetate și un trai decent, nu de populisme ieftine și anticipate. V-au spus-o clar astăzi!”, a transmis PSD într-un mesaj postat pe Facebook.

Reacția PSD vine după ce atât premierul, cât și președintele au fost aplaudați, dar și huiduiți în timpul discursurilor susținute în fața celor câteva mii de ieșeni adunați în Piața Unirii, la manifestările de Ziua Principatelor Române. Din mulțime s-a scandat "Vrem autostradă!" și "Nu mai vrem paradă, vrem autostradă!”.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost huiduit în momentul în care a spus că România are nevoie de infrastructură de transport, de spitale şi de educaţie, iar pentru asta vor fi alegeri anticipate.

Mesajul PSD este ilustrat cu un clip video în care sunt redate huiduielile ieșenilor din timpul discursului președintelui Iohannis la Iași.

"Din Parlament, însă, PSD vrea să blocheze toate reformele, și de aceea avem nevoie de alegeri anticipate. Acesta nu este un moft, ci o dorință stringentă a societății pentru ca România să se schimbe în bine.(...)  Fac aici, la Iași, din locul în care s-a înfăptuit unirea, un apel către toți politicienii, indiferent de culoarea politică: nu ignorați forța și puterea glasului cetățenilor, nu ignorați voința lor!", a spus Iohannis.

Și Ludovic Orban a acuzat PSD de fake news legat de finanțarea europeană a Autostrăzii Unirii. Premierul a spus că obiectivul Guvernului este ca proiectul să fie finanțat din bani europeni și că informațiile potrivit cărora Executivul nu are în vedere finanțarea europeană sunt fake news.

"Vă spun clar că circulă pe piață o mulțime de minciuni, de fake news-uri. Obiectivul nostru este ca pe exercițiul financiar multianual 2021-2027, autostrada Unirii să fie finanțată din fonduri europene (...) Marți în ședința de Guvern vom adopta OUG prin care  punem capăt PPP", a spus Orban.

"Închei prin a-i ruga pe toți aceia care cred cu adevărat că România merită un drum spre recunoaștere internațională, un drum spre a dobândi respectul celorlalte națiuni europene sau celorlalte națiuni, să fie foarte atenți la tot ce vor vota de acum înainte, să nu se mai lase păcăliți de minciuni, de fake news-uri, de promisiuni deșarte, să judece cum au fost tratați până acum și să-și îndrepte preferința numai pe acei oameni pentru care au garanția că sunt serioşi și că pot să ducă la îndeplinire marile proiecte ale României", a încheiat Orban tot cu acuzații la adresa fostului partid de guvernământ.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-24 20:37:47
Paine si circ in Romanica

PPP sau fonduri europene? Nu mai intelege nimeni nimic. Parca spusese ca PPP, CE cacat de articole scrieti mai babalailor de la Gusa tv?

2020-01-24 22:57:31
adrian

Erau prin multime cateva trompete psd-iste,guristi platiti de psd ca sa faca atmosfera, de abia daca se auzeau.

2020-01-25 07:49:13
Critici de gâgă,cine s credă PSD ca nu vrea bani de le BM,pentru că sun de 18 0ri mai scumpi !

PSD ,conform obiceiului,nu puneti punctul pe i.Guvernații au sarcina sa dea autostrada firrmelor din vest ,cu bani de la Banca Mondială si PSD vrea să o contruiască cu firme românesti .Auzi nerusinare.Cu sprijin cihezesc,dorit doar in Franta

2020-01-25 07:55:02
E lec si pentru presedinte ,suspendarea o dă parlamentul si demiterea ,poporul.Incercați,fără lacrimi,ca plâng demult crocodilii.

Ai dreptate dle Adrian ,daca erau plătiți deaivostrii cu bani de la Soros,ar fi fost meseriasi.Apropo,văd ca va pricepeti la politică,dacă preseditele incalcă constituția de dragul occidentului,care vrea drumuri pe banii mei,ce impiedică pe dl Ciolacu să în suspende,și să intrebe poporul il mai ibiți ,tot asa multi ,văzând cum vă serveste !

2020-01-25 08:12:24
un roman

pai de ce nu au facut psd-isti pina acum autostrazi ,cine ia impiedicat ? Johannis:)

2020-01-25 09:50:59
Agitatori

Pesdist- criptocomunisti, din zona unitatilor de diversiune plătiți pt a produce contramanifestatii dezordine anarhie

2020-01-25 10:58:36
Dle un Român ,unde ne sunt investitorii,acol e si politica ,deaia !

Stiți de ce dle„Un român ,ca nu stiu cine e mai tare ,capitalismul PPE sau guvernul PSD,toti vot bani,bani , bani. Cine plăteste pe stăpânii dlui Prim ? Iar cu superficialități ,bre ?Dacă iei o nevastă divortaă cu un copil din căsătoria anterioară,nu-l trimii la bunicii,ci mai faci unul.Dacă PSD zicea ca face autostrada ,pe care se vor indrepta vesticii spre Rusia ,cu firme românesti-chinezesti,dl Orban de ce vrea pe vestici,că stiți,din interes politic,sau din comandă ?Cât ne costa strada cu fonduri europrne/care se duc de unde au venit/si cât ne-a fi costat daca râmâneau banii acilea.De-ai huiduie poporul pe presedintele meu ,care il inbesc ,dar urăsc stâpânii lui si ai dv.

Alte articole din: POLITICĂ