Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reacţia Ministerului Sănătăţii după apariţia virusului West Nile în România

Thursday, 26 July 2018, 15:14 Sursă: REALITATEA.NET

"Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, de la începutul supravegherii, în data de 2 mai 2018 şi până în prezent, au fost înregistrate 5 cazuri de meningite/meningo-encefalite cu virus West Nile (2 în Dolj şi câte un caz în Iaşi, Brăila şi Olt) şi niciun deces. Ministerul Sănătăţii recomandă autorităţilor locale să ia măsuri de dezinsecţie în localităţi, cât mai curând posibil, pentru a preveni răspândirea", se arată într-un comunicat al MS.

Potrivit sursei citate, 80% dintre persoanele infectate nu prezintă simptome. Specialiştii în sănătate publică ai MS le recomandă cetăţenilor să se prezente de urgenţă la cel mai apropiat cabinet medical dacă au simptome precum febră ridicată, durere de cap intensă. În cazurile severe, apar şi simptome neurologice: rigiditate a gâtului, vărsături, erupţii cutanate pe piept, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică, slăbiciune musculară.

Ministerul Sănătăţii recomandă mai multe măsuri de protecţie: evitarea expunerii la ţânţari, îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; evitarea zonelor cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare etc.); utilizarea substanţelor chimice repelente de ţânţari; asigurarea măsurilor de desecare a băltirilor de apă din jurul gospodăriilor; îndepărtarea recipientelor de apă stătută şi a gunoiului menajer. 

 

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL