Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reacţia celor de la Clever la protestul taximetriştilor

Wednesday, 13 February 2019, 11:03 Sursă: REALITATEA.NET

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a reluat, luni, protestele de stradă, reclamând lipsa de reacţie a Guvernului faţă de cerinţele transportatorilor autorizaţi care îşi desfăşoară activitatea legal.

Preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu, a spus că sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcţionează în România, iar UBER ,Taxi Fy, Bla Bla Car şi Clever Go ”circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislaţia pentru Transporturi şi taximetrie, pe care noi o respectăm”.

Andrei Frunză a subliniat că Clever a susţinut mereu nevoia de modernizare a cadrului legislativ.

”Exista directive europene clare ce susţin existenţa aplicaţiilor agregatoare întrucât oferă clienţilor acces direct şi transparent la cele mai bune oferte de pe piaţă. Recent, Guvernul şi-a exprimat intenţia de a actualiza legislaţia în vigoare prin intermediul Parlamentului. Drept urmare, exista deja în dezbatere parlamentară o propunere legislativă de a îmbunătăţi cadrul legal, inclusiv prin integrarea aplicaţiilor agregatoare şi a serviciilor de transport alternativ”, a spus Frunză.

Pentru industria de taxi, Clever intermediază anual peste 40 de milioane de comenzi, în valoare de peste 100 milioane de euro, potrivit datelor companiei.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL