Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Reacția Rusiei în scandalul dintre SUA și Coreea de Nord. ”Nu acceptăm aventurile nucleare”

Monday, 17 April 2017, 14:35 Sursă: REALITATEA.NET

'Sper că nu vor fi acţiuni unilaterale cum a fost aceea pe care am văzut-o recent în Siria', a declarat Lavrov la Moscova la o conferinţă de presă comună cu omologul său senegalez, Mankeur Ndiaye. Şeful diplomaţiei ruse a făcut astfel referire la atacul american cu rachete asupra unei baze siriene, ca represalii pentru atacul chimic comis pe 4 aprilie în nordul Siriei şi pus de Washington pe seama regimului de la Damasc, arată Agerpres.

'Nu acceptăm aventurile nucleare şi balistice ale Phenianului, care încalcă rezoluţiile ONU, dar această nu înseamnă că poate fi încălcat dreptul internaţional prin folosirea forţei', a adăugat Lavrov.

Vicepreşedintele american, Mike Pence, a declarat, în timpul vizitei pe care o efectuează în Coreea de Sud, că Statele Unite doresc să rezolve prin mijloace paşnice şi prin negocieri problemele de securitate ce rezultă în urma programelor de înarmare dezvoltate de Phenian, dar a avertizat în acelaşi timp că 'toate opţiunile sunt pe masă' şi a cerut regimului nord-coreean 'să nu pună la încercare determinarea' preşedintelui Donald Trump, amintind că noul lider de la Casa Albă a ordonat deja atacuri executate recent în Siria şi Afganistan.

Însă aceste declaraţii au fost criticate de Lavrov, care a mai spus în declaraţia sa de luni că 'dacă această formulă trebuie interpretată ca o ameninţare cu folosirea unilaterală a forţei (...), atunci este evident un drum periculos'


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL