Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Război total între PSD și PNL! Ciolacu: Acest guvern de incompetenți a întors România cu doi ani și jumătate în urmă!

Wednesday, 03 June 2020, 12:28 Sursă: realitatea.net

„Guvernul PNL - nişte petarde economice ! Catastrofe ! În doar câteva luni, acest guvern de incompetenţi a întors România cu doi ani şi jumătate în urmă ! Rata şomajului a crescut până la 4,8%, conform datelor publicate astăzi de INS!!! Guvernarea de dreapta înseamnă doar o prăbuşire continuă a nivelului de trai. PNL=PDL, adică sărăcie, austeritate şi şomaj!”, a transmis miercuri  Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Liderul interimar al PSD spune că PNL a distrus tot ce a făcut PSD în ultimii trei ani, și anume că guvernarea PSD a luat măsuri prin care au fost create sute de mii de locuri de muncă şi „am avut cea mai mică rată a şomajului din Europa”.

„Guvernul PNL a distrus tot şi ne-a adus din nou la nivelul anului 2017. Tabloul dezastrului este completat şi de o prăbuşire a turismului cu 98% în aprilie. RECORD ISTORIC!!! 1 miliard de euro pierderi estimate doar în acest an. ABISAL !!! Reprezentanţii industriei HORECA au cerut disperaţi măsuri de sprijin şi facilităţi fiscale din partea Guvernului. Au primit în schimb doar fumul trabucurilor liberale în faţă şi un toptan de norme aberante care mai mult îi încurcă decât îi ajută”, a mai scris Ciolacu în mesajul de pe Facebook.

Atacul șefului PSD vine după ce rata șomajului a crescut, în aprilie, la 4,8%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică. 

Rata şomajului în luna aprilie 2020 a crescut la nivelul celei din a doua parte a anului 2017, respectiv cu 0,2 puncte procentuale faţă de cea înregistrată în luna martie - 4,6%,conform datelor INS.

Rata şomajului la bărbaţi este cu 1,5 puncte procentuale mai mare decât la femei: Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 1,5 puncte procentuale pe cea a femeilor, valorile respective fiind 5,4% în cazul persoanelor de sex masculin şi 3,9% în cazul celor de sex feminin, potrivit INS.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL