Rareş Bogdan, reacţie furtunoasă după ce Carmen Dan a atacat procurorii din dosarul 10 august

Monday, 24 September 2018, 12:02 Sursă: REALITATEA.NET

Carmen Dan a afirmat că ancheta Parchetului General privind mitingul din 10 august, în care șefii Jandarmeriei și un secretar de stat din MAI au calitatea de suspecți, este o metodă de intimidare a instituției.

Adaugă părerea ta

"Este clar o încercare de intimidare a instituției. Mă adresez tuturor jandarmilor. Sper să rămână consecvenți principiului de a apăra și aplica legea, pentru că asta trebuie să facă jandarmeria. În ceea ce privește punerile sub acuzare. Statutul cadrelor militare spune clar când sunt puși la dispoziție adică atunci când sunt trimiși în judecată”, a declarat Carmen Dan.

La auzul acestor vorbe, Rareş Bogdan a reacţionat furtunos.

"Tupeu maxim. Obrăznicie. Lipsă de realism. O lume paralelă. Când infractorii fac legea în statul român", a postat Rareş Bogdan.

Acuzațiile care li se aduc responsabililor pentru intervenția brutală a forțelor de ordine la mitingul din 10 august sunt grave. Maiorul Laurențiu Cazan, cel care a comandat acțiunea jandarmilor din 10 august, este acuzat de Parchet că a emis ordinul de evacuare a pieței în mod ilegal.

Mai mult, spune Parchetul, Cazan ar fi cerut falsificarea orei la care prefectul municipiului Bucureşti a aprobat intervenţia în forţă pentru restabilirea ordinii publice în Piaţa Victoriei și ulterior a determinat folosirea Jurnalului Acţiunilor Operative ca dovadă a modului legal în care s-ar fi desfăşurat intervenţia în forţă.